Opnieuw domper voor dressuur­team: ook Dinja van Liere niet naar EK

Share
  • 26 augustus 2023 19:31

door: KNHS, 26 augustus 2023 19:31
Ermelo
KNHS

Bondscoach Alex van Silfhout heeft kort voor het EK dressuur opnieuw met een tegenvaller te maken: ook Hartsuijker van Dinja van Liere is niet fit genoeg. Eerder viel Electra van Lynne Maas al af.

Hartsuijker is niet fit-to-compete en daarom moet Van Liere afzien van deelname. Een domper voor de amazone, voor TeamNL en voor bondscoach Alex van Silfhout, die op korte termijn bekend zal maken welke combinatie de plaats van Van Liere in zal nemen. Inmiddels is duidelijk dat Devenda Dijkstra uit Vlissingen zal starten met haar paard Hero.

Een aantal dagen geleden werd al bekend dat Marlies van Baalen en Habibi DVB van reserve-combinatie doorschoven naar het team voor het EK Dressuur na het uitvallen van Electra en Lynne Maas. Nu bekend is dat Hartsuijker van Dinja van Liere niet fit genoeg is, zal Alex van Siflhout op korte termijn een combinatie aanwijzen voor het team.

De dressuurruiters van TeamNL hebben zich vorig jaar op het WK in Herning al geplaatst voor de Olympische Spelen van Parijs 2024.

dagwedstrijd
woensdag 6 septGrand Prix deel 1, landenwedstrijd
donderdag 7 septGrand Prix deel 2, landenwedstrijd
vrijdag 8 septGrand Prix Special
zondag 10 septGrand Prix Kür op Muziek
Programma EK dressuur 2023 Riesenbeck