Dinja van Liere domi­neert Grand Prix bij Indoor Fries­land

  • 15 oktober 2022 12:13
door: redactie, 15 oktober 2022 12:13

📌 LEEUWARDEN – Dinja van Liere domi¬≠neerde de Grand Prix op de eerste dag van Indoor Fries¬≠land. Met Herm√®s N.O.P. won ze en met Hart¬≠suijker legde ze beslag op de tweede plaats.

Van Liere behaalde met de hengst Hermès N.O.P (v. Easy Game) een winnende score van 79.587% en met Hart­suijker (v.Johnson) werd ze met 72.044% tweede. Plaats drie was voor de jarige Sönke Rothen­berger, die met Fendi tot een resul­taat van 71.543% wist te komen. Dinja van Liere lijkt daarmee hele­maal klaar voor het nieuwe winter­seizoen.

,,Herm√®s en Hartsuijker hebben even vakan¬≠tie gehad en nu weer indoor, dat is toch heel anders dan outdoor”, zei Dinja van Liere na de prijs¬≠uitreiking. ,,De entou¬≠rage is nog mooier dan ik had verwacht. Eerlijk gezegd wist ik niet wat ik moest verwachten, ik had eigenlijk een kleiner evene¬≠ment verwacht. Ik vind het echt heel mooi en super leuk, die koeien en schapen, geweldig. Herm√®s is eigenlijk niet minder geworden in zijn vakantie, hij was er meteen weer. Hij wordt gewoon stabiel in de proeven. Natuurlijk zijn er altijd kleine dingen die beter kunnen, maar hij voelt echt safe. Lyon zal voor hem zijn eerste wereld¬≠beker¬≠wed¬≠strijd zijn.”

Van Liere: ,,Hartsuijker heeft eigenlijk nog hele¬≠maal geen ervaring met indoor wed¬≠strijden en zeker niet van een allure als Indoor Fries¬≠land. Hij voelde echt gespannen, zeker in uitge¬≠strekte stap. Maar hij is een heel lief paard en doet altijd super zijn best. Ook met hem wil ik het wereld¬≠beker¬≠circuit in. Om maar in de sfeer te blijven, ik ga niet op √©√©n paard wedden. Stuttgart zal voor Hart¬≠suijker de eerste wereld¬≠beker¬≠wedstrijd zijn.‚ÄĚ

Roelofsen Horse Trucks Competition

Thalia Rockx won maar liefst twee van de drie finale­rubrieken van de KNHS РRoelofsen Horse Trucks Dressuur Compe­titie op Indoor Fries­land. Met Gerda Nova de La Fazenda (v. Romanov) schreef ze met 76.150% de U25 op haar naam en met Verdi de La Fazenda (v. Florett AS) de Big Tour met 76.758%.

Thalia Rockx wonmet Verdi de la Fazenda de finale van de Roelofsen Horse Trucks Competition Big Tour.
📸 Indoor Friesland | Digishots

In de Big Tour werd Jeanine Nieuwen­huis met Great Lady TC (v. Bretton Woods) tweede met 74.042% en Lotte Meulen­dijks met MdH Welt Hill derde met 70.367%. In de U25 ging de tweede plaats naar Kimberley Pap met Just A Dream (v Dream Boy). De amazone uit Nunspeet scoorde 72.175%. Derde werd Bo Oudhof met Colt Sollenburg (v. Vivaldi) met 70.908%.

Super professioneel

Rockx: ,,Ik vind het hier zo mooi! Wat een entou¬≠rage! Ik vind het mega leuk om hier te zijn. Ik was hier nog nooit geweest en vind het allemaal super profes¬≠sioneel. Ook vind ik de shows heel leuk, zo heb ik vandaag genoten van het blok met de ambassa¬≠deurs. Verdi de La Fazenda hebben wij zelf gefokt en hij loopt sinds zijn vierde in de sport. Ik was tien jaar toen ik voor de eerste keer op hem zat en vijftien toen ik mijn eerste Grand Prix met hem reed. Ik was toen de jongste Grand Prix amazone ooit. Afge¬≠lopen zomer wonnen we op het EK een bronzen team medaille en werd ik indi¬≠vidueel zesde en zevende.”

📝 Stegen.net | Persbericht