Jumping Tolbert in trek bij ruiters: ‘even crisis op secretariaat’

Share
  • 8 maart 2023 09:58

door: Steven Stegen, 8 maart 2023 09:58

📌 TOLBERT – Ruiters en ama¬≠zones hebben zich volop aan¬≠gemeld voor Jumping Tolbert, dat van 11 tot en met 18 maart wordt verreden. Deel¬≠nemers uit heel Neder¬≠land komen dan naar de ruime HJC-manege. Publiek kan gratis naar binnen.

De inschrijving voor Jumping Tolbert sloot dinsdag¬≠morgen. ,,Het was even crisis op het secre¬≠tariaat, het was onge¬≠looflijk hoeveel aan¬≠meldingen er tot het laatste moment nog binnen kwamen”, vertelt voor¬≠zitter Helen de Koning van de organisatie.

Zaterdag wordt er begonnen met de Horse¬≠food competitie 4-, 5- en 6-jarige dressuur¬≠paarden. Horse¬≠food heeft hiervoor het contact gelegd met de orga¬≠nisatie van Jumping Tolbert en een mooie aansluiting gevonden met het concours. Aanvangs¬≠tijd voor deze dag is een richttijd en is 10.00 tm ¬Ī 17.00 uur.

Hester Klompmaker met Aimee tijdens Indoor Tolbert in 2014.

Zondag gaat er om 9.00 gestart worden met de pony’s. De organisatie is erg blij met de deelname voor deze dag die nu op 200 inschrijvingen staat.

Maandag komen de rubrieken voor de paarden aan de beurt, er wordt vanaf 10.30 gestart van de 90 cm t/m 1.10. Dinsdag is de beurt aan de 4-, 5- en 6-jarige spring­paarden, aanvang richttijd staat op 15.00 uur. Woensdag tot en met vrijdag aanvang richttijd 9.00 uur en alle dagen loopt het door in het avond­pro­gramma dat rond 22.00 afgelopen is.

Veteranen

Donderdagavond is er voor de veteranen een rubriek uit­geschreven met een spec­taculaire hoofd­prijs: een tweede­hands auto. Op vrijdagavond is er de Winning Round en zaterdagavond staat het verkleed springen weer op het programma, een door ruiters en publiek zeer gewaardeerd onderdeel.

Zaterdag, finales in de middag en de avond, met natuurlijk de Grote Prijs. Hoofd¬≠sponsor Loonbedrijf Hummel heeft het mogelijk gemaakt dat de hoofdprijs op ‚ā¨ 2000,- en hooi t.w.v ‚ā¨ 500,- wordt uitgereikt.

De HJC-manege wordt voor het concours helemaal omgebouwd, er is de hele week gratis toegang en iedereen kan zitten er is een strodorp en een horecaplein.
De VIP krijgt dit jaar een extra ruimte boven en de hal wordt verwarmd. Vrijdag en zater­dagavond is er muziek aansluitend aan het concours, Douwe Kamminga komt op de zaterdagavond.

Alle info op www.jumpingtolbert.nl
Startlijsten op www.startlijsten.nl en toegang gratis de hele week.

📝 Bronnen: Stegen.net | Persbericht
📸 NH Photo