Overweldigend deel­nemers­veld bij Jumping Tolbert

Share
  • 22 augustus 2023 10:37

door: redactie, 22 augustus 2023 10:37
Tolbert
stegen.net

Jumping Tolbert verwelkomt de komende dagen een overweldigend deelnemersveld. Van 23 tot en met 27 augustus zijn er ruim 2.000 inschrijvingen. De terreinen achter de HJC-manege liggen er piekfijn bij, zodat er in twee ringen gesprongen kan worden.

Sluitstuk van de vijfdaagse is de Grote Prijs 1.40 op zondag 27 augustus. Vorig jaar won Marriët Smit-Hoekstra met Duco Z dit hoofdnummer. Ook dit jaar is de Friese amazone van de partij. Maar ook de winnares van de indooreditie van 2023 Monique van den Broek heeft zich aangemeld. Dat geldt ook voor toppers als Jur Vrieling, Eric ten Cate en Hilde Veenstra.

Marriët Smit-Hoekstra met Duco Z tijdens hun winnende rit bij Jumping Tolbert in 2022.
© Arjen Schilperoord

Op woensdag en donderdag begint Jumping Tolbert met parcoursen van 0.90 tot en met 1.10 en op donderdag komen ook de combinaties over 1.20 aan de start. Op vrijdag komen de hogere rubrieken er bij. De finale 1.00 is op vrijdagavond en op zaterdag volgt de finale 1.10. Alle dagen is de entree gratis.

Nieuw: de jacht van Tolbert

Voor de zaterdagavond heeft Jumping Tolbert een unieke nieuwe rubriek uitgeschreven: ‘de Jacht van Tolbert’. Dat is een parcours waarin elementen komen als een schaapskooi, gebouwd door Jos Brinkman en Willem Schepers. Deze wedstrijd wordt op snelheid gereden. Gekoppeld aan de ruiter komt een hond met eigenaar die ook op snelheid in de ring een parcours aflegt. ,,Dat wordt vast een spannend en leuk onderdeel om naar te komen kijken”, verwacht Helen de Koning van de organisatie.

Zaterdag overdag wordt de Horse2fly competitie gereden over de 1.10, 1.20, 130 en 1.35. De beste ruiters kunnen een golden ticket verdienen voor Indoor Friesland. Zo ook de ponyruiters die op zondag in baan twee van start gaan. Indoor Friesland heeft daar afgelopen week een competitie voor uitgeschreven. Jumping Tolbert is de eerste van de selectiewedstrijden waar op ingeschreven kan worden en heeft op de vraag snel ingespeeld en de inschrijving voor de pony’s nog even geopend zodat er ingeschreven kon worden.