Menwedstrijd Exloo trekt 150 deelnemers uit de hele wereld

Share
  • 20 maart 2023 16:18

door: redactie, 20 maart 2023 16:18

📌 EXLOO – De organisatie van de inter­nationale men­wed­strijd in Exloo kijkt uit naar het EK vier­spannen en WK para­mennen in augus­tus. Maar eerst is de aan­dacht gericht op de inter­nationale men­wedstrijden van 22 tot en met 26 maart, waar alle disci­plines aan de start komen.

Het organisatieteam van Lieuwe Koop­mans is blij met het grote aantal inschrij­vingen. Ze willen van de wedstrijd een mooie start van het seizoen maken.

Hoewel de wedstrijd vroeg in het wed­strijd­seizoen is, hebben 150 menners zich aan­gemeld. Zij komen uit de hele wereld: Australië, Spanje, Duitsland, Denemarken, België, Oostenrijk, Noorwegen, Italië en Nederland. Veel Neder­landse menners grijpen de gelegenheid aan om te starten op een inter­nationale wedstrijd in eigen land. Ruim de helft van het deel­nemers­veld (80 rijders) komt uit eigen land.

Programma

Vanaf woensdag 22 maart arriveren de deel­nemers op de terreinen van Hippisch Centrum Exloo. Donderdag 23 maart is de eerste wedstrijddag. Dan rijden de enkel­spannen en para­menners hun dressuur­proef op de grote zand­piste. Vrijdag 24 maart is het de beurt aan de twee- en vier­spannen om hun dressuur­kunsten te tonen aan het inter­natio­nale jurycorps. Er nemen zowel pony­aan­spanningen als paarden deel aan de wedstrijd.

Omdat het programma propvol zit, begint de marathon op zater­dag 25 maart al vroeg. De eerste deel­nemer zal om 8.00 uur van start gaan. Er zijn nieuwe hindernissen gebouwd en dat biedt de vier­span­rijders en para­menners de gelegen­heid om vast een voor­proefje te nemen op het EK en WK (23-27 augustus). Voor het publiek liggen alle mara­thon­hinder­nissen op loop­afstand van elkaar, zodat alle fans hun favoriet gemakkelijk kunnen volgen.

Climax

Het laatste wedstrijdonderdeel is de vaardig­heids­proef. Deze wordt zondag 26 maart verreden en vormt de spannende climax van de wedstrijd. Dit laatste onder­deel bepaalt wie uit­eindelijk de winnaars zijn. Het publiek zal die dag ogen en oren te kort komen, want er worden twee parcoursen in de grote zandbaan gebouwd.
Toeschouwers zijn van harte welkom. Op alle dagen is de toegang gratis.

📝 bronnen: Persbericht | Stegen.net