Tuigpaardrijder Niek Alting de beste met tandem op CH Eext

Share
  • 1 juni 2023 23:32

door: redactie, 1 juni 2023 23:32

📌 EEXT – Niek Alting is op het CH Eext winnaar geworden van de eerste wedstrijd ‘Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje’. Dat is een wedstrijd voor tuigpaardrijders die met een tandemaanspanning in de baan komen.

De organisatie in Eext mocht niet minder dan zeven van deze spannen verwelkomen, waarmee de competitie een bewezen stimulans is. Jurylid Lammert Tel had lovende woorden over voor de totale wedstrijd. ,,We mogen gewoon trots zijn met zoveel tandems in de baan. In het verleden bleef het vaak bij maximaal vier tandems en nu hadden we bijna het dubbele.”

Na het eerste deel van de wedstrijd werden drie tandems definitief geplaatst; op de vijfde plaats kwam Martien Verboord met zijn El Nino B en Jonkheer (v. Eebert gevolgd door Jochum Boonstra met zijn Dondroniem (v. Uromast) en Zavanno (v. Manno) en zevende werd Teus van Laar met zijn Ebert (v. Unieko) en James (v. Manno).

Vier tandems kregen een uitnodiging om over te rijden. Niek Alting uit Jipsingbourtange presenteerde een nieuwe combinatie waarbij Lord Liberty L (v. Fabuleus) van Manon Veerman de plek als voorpaard had ingenomen van Emerson. Samen met Luitenant van de combinatie Ruinemans/Alting vormt hij al een paar jaar een zeer sterk tweespan en nu behaalde het duo bij hun debuut als tandem ook een fraaie overwinning.

Mooie rubriek

,,Het was in totaliteit een hele mooie rubriek met in de breedte heel veel kwaliteit. Het nieuwe tandem van Niek Alting wist enorm aan te spreken, het zijn twee snittige, rassige vossen met heel veel uitstraling die mooi rechtgesteld door de baan gingen. Het leek Niek ook weinig moeite te kosten om zijn tandem rond te sturen. Regelmatig had hij de leidsels in √©√©n hand. Voor ons de duidelijke winnaar, ook al maakte het achterpaard tijdens het overrijden wel een paar foutjes”, aldus Lammert Tel.

Anneke Borkent won de wedstrijd voor dames met Renvyle Imondro.
📸 Steven Stegen

Leendert Veerman steeg een plekje tijdens het overrijden met zijn Action Qualtity Amadeus (v. Saffraan) en Action Qualilty Eribo (v. Manno) ten koste van Derk Jan Mekkes met Roelofsen Horsetrucks Hugo (v. Patijn) en Roelofsen Horsetrucks Jefferson (v. Eebert) van Stal Mekkes.

De tweede wedstrijd ‚ÄėRondje Drenthe om het Bronzen Bartje is zaterdag, 3 juni, in Exloo.

📝 bronnen: Stegen.net | Persbericht
📸 Geert Bouius