Drentse tuigpaardconcoursen slaan handen ineen

Share
  • 18 februari 2009 15:12

door: redactie, 18 februari 2009 15:12

EEXT – Twee grote Drentse paardensportevenementen gaan nauwer samenwerken. Het gaat om de concoursen in De Wijk en Eext.

Hanneke Mekkes met Kosmos op het CH Eext. ©Roos Meertens

Hanneke Mekkes met Kosmos op het CH Eext. ©Roos Meertens

Beide evenementen worden georganiseerd tijdens Pinksteren. Doordat de evenementen samen vallen moeten de deelnemende tuigpaarden worden verdeeld over de twee plaatsen. De organisaties vinden dat dit niet langer werkbaar is. Ze hebben daarom afgesproken om de beste paarden te laten rouleren.

Eext heeft dit jaar de nationale toppaarden, terwijl in De Wijk de regionale deelnemers aan bod komen. In 2010 zijn de rollen dan omgedraaid. ,,We merken de laatste jaren dat er minder toppaarden zijn. Het is dan vooral moeilijk om kwalitatief goede rubrieken tweespannen en tandems te hebben. Daarom is dit een logische stap”, aldus een woordvoerder van het CH Eext. In Eext staat dit jaar de 80e editie op het programma.