Amanda Slagter bewijst vorm in kwalificatie CH De Wolden

Share
  • 22 juli 2023 08:19

door: redactie, 22 juli 2023 08:19

📌 VEENINGEN – Amanda Slagter bewees ook bij de tweede week van CH De Wolden dat ze met Cornet Blue tot prima prestaties weet te komen. De 27-jarige amazone uit Slochteren won vrijdagavond de tweede kwalificatie.

Slagter zette afgelopen zondag de snelste rit neer in de Grote Prijs, maar door een fout op de laatste sprong ging de zege net aan haar neus voorbij en werd ze vierde. Vrijdag wist ze met Cornet Blue Ps de Gold Tour op haar naam te schrijven, een proef over 1.45m., dezelfde hoogte als zondag in de Grote Prijs opgesteld staat.

Slagter haalde in de tweede rit van de barrage alles uit de kast en dat was bepaald niet tevergeefs. Ze voltooide haar succesvolle rit in 35.27 seconden. In deze Spruce Meadows Prijs streden tien combinaties voor de overwinning, maar geen van de deelnemers was zo snel als de Groningse. Die kende alleen de tijd van Megan Laseur die in de eerste barragerit, voor haar, in de ring was gekomen. Laseur haar tijd van 36.79 seconden, neergezet met I Am moest in ieder geval verbeterd worden.

Slagter ging snel van start, sprintte door het parcours en snelde naar een nieuwe snelste tijd, in de hoop dat het genoeg zou zijn. En dat was het ook, want hoe graag de concurrentie ook wilde, niemand kwam meer aan deze toptijd.

Slechts twee combinaties na Slagter bleven nog foutloos en daarvan pakte de Amerikaan Lucas Porter de derde plaats. Hij kwam met Kentucky N tot 38.77. In de barrage werd Pim Mulder (Dalfsen) zesde, Britt Schaper (Ommen) zevende, Thieu Huijbregts (Rijsbergen) negende en Lars Kuster (Didam) tiende.

Ook werd vrijdagavond de Silver Tour verreden, iets lichter gebouwd met hindernissen van 1.40m. Deze Stoeterij Sterrehof Prijs werd gewonnen door Steven Veldhuis (Haaksbergen). Eerder op de dag won Veldhuis ook de Kloeze Staalbouw Prijs. Hij heeft meerdere paarden mee naar CH de Wolden, zoals veel ruiters en amazones.

📝 bron: persbericht | Stegen.net
📸 Jeroen Spoolder