Amanda Slagter de beste in Grote Prijs Heeresveldconcours

Amanda Slagter de beste in Grote Prijs Heeresveldconcours

14 juni 2015 17:36 Uit

Door Steven Stegen
 
Deel dit bericht
Leestijd: < 1 minuut

NIEUWE PEKELA | STEGEN.NET
Amanda Slagter schreef zaterdag de finale van het Heeresveldconcours in Nieuwe Pekela op haar naam. De amazone uit Slochteren won de Grote Prijs met haar paard Vienna.

Amanda Slagter met Vienna.

Amanda Slagter rijdt Vienna naar de overwinning in Nieuwe Pekela.
REINOLD LOWES

Het Heeresveldconcours in het prachtige park in Nieuwe Pekela kende een sterke bezetting. Het was jammer dat het weer een beetje spelbreker was. De organisatie besloot daarom op de finale een uurtje uit te stellen. Een aantal deelnemers besloot om niet meer aan de start te verschijnen.

Girlpower
In de finale was er duidelijk sprake van ‘girlpower’. Negen combinaties bleven foutloos, met Jan Burema als enige mannelijke deelnemer in de barrage. Amanda Slagter was na een spannende strijd de beste.

Slagter reed een foutloze barrage in 39.61 seconden. Daarmee was ze duidelijk sneller dan Amber Meijer. Met KM Carrera werd ze tweede in 41.34. Hester Klompmaker volgde op de derde plaats met Denolia (41.91).

  Grote Prijs Heeresveldconcours 2015    
1. Amanda Slagter Vienna 0-39.61
2. Amber Meijer KM Carrera 0-41.34
3. Hester Klompmaker Denolia 0-41.91