Amanda Slagter start opnieuw op CH De Wolden: ‘ik had de winst in handen’

Share
  • 19 juli 2023 18:43

door: Steven Stegen, 19 juli 2023 18:43

📌 VEENINGEN – Amanda Slagter komt de komende dagen opnieuw in actie bij de tweede week van CH De Wolden. Afgelopen zondag sloot ze de eerste week af met een schitterende vierde plaats in de Grote Prijs, waarmee de 27-jarige amazone uit Slochteren de beste Nederlander was.

Die vierde plaats in Veeningen volgde op de mooie derde plaats die Slagter onlangs in Lier behaalde, eveneens met haar paard Cornet Blue. Hoe blij en tevreden ze ook is met de vierde plaats op het CH De Wolden, het knaagt ook nog wel een beetje, want wat was ze dicht bij de overwinning.

Amanda Slagter met Cornet Blue tijdens CH De Wolden.

Slagter startte als laatste van de tien deelnemers in de barrage en was volledig op koers om Michael G. Duffy van de leidende positie te verdrijven. Maar op de laatste steilsprong viel toch nog die vervelende balk naar beneden.

Even balen

,,Ik hoorde de balk vallen en keek tegelijk op de klok. Dan denk je toch even: shit! Ik was sneller en het was maar een hele lichte touché, maar het is toch wel even balen, want ik had de winst in handen. Natuurlijk loop je daar nog een paar dagen mee rond, maar laat duidelijk zijn dat ik vooral trots en tevreden ben met dit resultaat.”

De kostbare fout van Amanda Slagter op de laatste hindernis.

Amanda Slagter heeft de 10-jarige Cornet Blue PS (Chacco-Blue x Cornet’s Stern) nu sinds maart dit jaar onder haar hoede. Haar vriend Robbin Robijn is eigenaar van de hengst, die ook op vrijdag met een derde plaats indruk maakte op CH De Wolden. ,,Het is van nature een snel paard”, zegt ze. ,,Op de sprong is het een heel fijn paard, die ook voorzichtig blijft als je wat dicht aan de sprong komt.”

Gespaard

In de tweede week komt ze dus opnieuw met Chacco Blue aan de start. ,,Ik heb ‘m de laatste weken bewust gespaard en wat lichter werk met hem gedaan. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat hij ook de komende dagen fit aan de start komt.” Slagter richt zich full-time op de paarden. ,,We hebben eigen paarden en dat is fijn, want daarmee hebben we zelf de touwtjes in handen. Ik ben heel blij dat ik van mijn passie mijn werk heb kunnen maken.”

Startlijsten en uitslagen van week 2 CH De Wolden: https://result.scgvisual.com/show/135/schedule/

Houtzager en Greve op startlijst

Met deels andere ruiters en amazones begint CH de Wolden in Veeningen komende donderdagochtend aan het tweede deel van het internationale concours hippique. In Veeningen. De organisatie is bijzonder blij met de komst deze week van twee ruiters die zich in de wereldtop bevinden, Willem Greve uit Markelo en Marc Houtzager uit Rouveen. Vanaf donderdag maken ook zij hun opwachting, deels met jonge paarden, maar ook nemen ze ieder een meer ervaren paard mee voor deelname aan de Grote Prijs, komende zondag.

Rouvener Marc Houtzager over het concours in Veeningen: ,,In de eerste week was ik bij het Europees Kampioenschap voor de jeugd in Gorla Minore in Italië, dus lukte het mij niet om naar Veeningen te gaan. Maar deze tweede week hoop ik toch wel wat succes te behalen”, aldus Houtzager, wiens dochter Nina in Italië in het EK aan de start kwam. Zij komt komende dagen ook in actie in Veeningen. Marc Houtzager: ,,Ik neem in ieder geval mijn paard Klasse EB mee. Een jong paard met mogelijkheden.”

Voor Houtzager is deelnemen aan CH de Wolden in feite een jaarlijkse traditie. Ooit begon hij op zestienjarige leeftijd als stalruiter bij Jan Broek en via Roelof Bril, Johan Heinz en Willy van der Ham begon Houtzager in 1997 een eigen stal. ,,Ik ben nagenoeg alle jaren in Veeningen op het CH de Wolden geweest, maar de Grote Prijs heb ik nog nooit gewonnen. Het zou wel mooi zijn wanneer dat dit jaar gebeurt”, aldus Houtzager.