Exloo klaar voor EK vier­spannen en WK para­mennen

Share
  • 25 juli 2023 20:06

door: redactie, 25 juli 2023 20:06

📌 EXLOO – Van 23 tot en met 27 augustus staan de terreinen van Hippisch Centrum Exloo in het teken van het Europees Kampioenschap vierspannen en het Wereldkampioenschap paramennen. De afgelopen weken heeft de organisatie de laatste hand gelegd aan de terreinen en de hindernissen.

Het team van Hippisch Centrum Exloo rondde onlangs de bouw van de laatste van de acht hindernissen af. Ook de bodem van de losrijpiste op gras werd grondig aangepakt en verkeert in uitstekende staat om de deelnemers optimale omstandigheden te kunnen bieden ter voorbereiding op hun wedstrijd.

Het terrein in Exloo, waar het menkampioenschap plaats zal vinden.

De hoofdpiste met de professionele zandbodem vormt onder alle weersomstandigheden de perfecte ondergrond voor de dressuur-en vaardigheidsproeven en twee marathonhindernissen.

Lieuwe Koopmans vertelt namens Hippisch Centrum Exloo: ,,We zijn de afgelopen weken heel druk geweest om alles in orde te maken voor de kampioenschappen. De terreinen liggen er nu schitterend bij. Het is ons doel om er een gedenkwaardig evenement van te maken, voor zowel de vierspanrijders als voor de paramenners. We organiseren gedurende het hele jaar een groot aantal hippische en andere evenementen op onze terreinen, maar het EK&WK mennen vormt dit jaar het absolute hoogtepunt.”

‘Bartjes’ voor winnaars

De winnaars van de dressuur, marathon, vaardigheid én het totaalklassement van het EK vierspannen en het WK paramennen in Exloo kunnen rekenen op een leuke ereprijs. Alle winnaars ontvangen een speciaal voor het EK/WK ontworpen ‘Bartje’.

De Bartjes die aan de prijswinnaars worden uitgereikt.

Bartje is, naast de hunebedden, hét symbool voor Drenthe, de provincie waarin dit prachtige evenement wordt gehouden. Oorspronkelijk is Bartje een personage uit een streekroman. Bartje is bekend geworden door zijn legendarische uitspraak “Ik bid niet veur brune bon’n”. Het originele standbeeld van Bartje staat in het Drents Archief in Assen.