Larissa Molenkamp Gronings dressuur­kampioen in het ZZ-licht

Share
  • 20 juli 2023 19:25

door: redactie, 20 juli 2023 19:25

📌 TOLBERT – Larissa Molenkamp is met Invester Gronings kampioen geworden in het ZZ-licht. De amazone uit Haren behaalde een gemiddelde van 70,5%.

Het kampioenschap werd bij de HJC-manege in Tolbert gehouden en de deelnemers kregen met alle mogelijke weersomstandigheden te maken. ,,De weergoden waren ons goed gezind”, meldt Molenkamp op Facebook. Ze kon met Invester (v. Bon Bravour) nog een droge kür rijden, maar al snel na het afgroeten kwam de regen met bakken naar beneden.

De amazone van de Borgmerenruiters maakte indruk in de kür, met de hoogste dagscore van 73,750%. Dat was goed voor de titel in het ZZ-licht en een mooie extra prijs in de vorm van een bronzen beeldje. Plaats twee was voor Bente Feenstra met Flup.

De titel in het Z2 ging naar Maaike Slootweg en haar paard Fioricci (v. For Romance). Ze won de gewone proef met royale voorsprong en was in de kür goed voor de derde plaats. ,,Een behoorlijke storing maakte het bijna in de war, ware het niet dat hij zo de draad weer op pakte. Dat maakt me trots”, blikte Slootweg op Facebook terug. Wytske Schuth legde beslag op de titel in het Z1 met Igor (v. Negro).

De uitslagen Gronings kampioenschap dressuur: klik hier