Exloo gastheer voor KWPN-kampioen­schap jonge spring­paarden

Share
  • 9 augustus 2023 23:47

door: redactie, 9 augustus 2023 23:47

Exloo
stegen.net

Rond Hippisch Centrum Exloo wordt volop gewerkt om alle faciliteiten op orde te hebben voor twee grote aanstaande evenementen. Eind augustus is het EK voor vierspannen en daarvoor is van 14 tot en met 17 augustus het KWPN-kampioenschap voor jonge springpaarden.

Dat KWPN-kampioenschap voor 4- tot en met 7-jarige springpaarden is nieuw voor Exloo. Het evenement stond voorheen bekend als de Blom Cup en werd de afgelopen jaren in Valkenswaard verreden. Het KWPN wilde dit jaar weer naar het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo, maar dat bleek nu niet mogelijk, waarna de keus op Exloo viel.

De grote piste bij Hippisch Centrum Exloo tijdens een eerder evenement.
© Steven Stegen

Die keus is ook ingegeven omdat voor het EK vierspannen en WK paramennen al veel facilteiten worden opgebouwd, die nu dus door beide evenementen gebruikt kunnen worden.

De finales voor alle leeftijdsgroepen zijn in Exloo op donderdag 17 augustus, waarbij de beste 5-jarigen al om 8.00 ‘s morgens in de baan komen. Vervolgens komen de finalisten bij de 4, 6 en 7-jarigen in actie. De wedstrijden staan open voor paarden die bij het KWPN en het NRPS geregistreerd zijn. Exloo is een selectie voor het WK jonge springpaarden dat van 20 tot en met 24 september wordt verreden bij Zangersheide in Lanaken.

Voor het programma: klik hier (let op, pdf-bestand)