archief
contact
+31 6 53239630

Hippisch Centrum Exloo voor derde keer op rij gast­heer Drents kampioenschap

ūüĒī EXLOO Het Hippisch Centrum Exloo is ook dit jaar het decor van zowel het Drents kam¬≠pi¬≠oen¬≠schap dres¬≠suur als sprin¬≠gen. De Drentse dres¬≠suur¬≠ti¬≠tels wor¬≠den op 1, 2 en 3 augus¬≠tus ver¬≠deeld. Het week¬≠end daarna (8, 9 en 10 augus¬≠tus) bin¬≠den de spring¬≠rui¬≠ters op de all-wea¬≠ther bodem de strijd aan om de pro¬≠vin¬≠ci¬≠ale titels. 
Alle dressuurkampioenen van Drenthe op een rij. foto: Ingeborg Vermeer

ūüĒī Exloo
Het Hippisch Centrum Exloo is ook dit jaar het decor van zowel het Drents kam­pi­oen­schap dres­suur als sprin­gen. De Drentse dres­suur­ti­tels wor­den op 1, 2 en 3 augus­tus ver­deeld. Het week­end daarna (8, 9 en 10 augus­tus) bin­den de spring­rui­ters op de all-wea­ther bodem de strijd aan om de pro­vin­ci­ale titels.

Alle dressuurkampioenen van Drenthe op een rij. foto: Ingeborg Vermeer
Huldiging van de dres­suur­kam­pi­oe­nen in 2017 bij het Hippisch Centrum Exloo.
ūüďł Ingeborg Vermeer

Het Hippisch Centrum Exloo orga¬≠ni¬≠seert samen met de regio Drenthe van de KNHS nu voor het derde jaar op rij het Drents kam¬≠pi¬≠oen¬≠schap. Donderdag 1 en vrij¬≠dag 2 augus¬≠tus rij¬≠den de pony- en paar¬≠den¬≠com¬≠bi¬≠na¬≠ties eerst een selec¬≠tie en hier¬≠van strij¬≠den de beste com¬≠bi¬≠na¬≠ties op zater¬≠dag 3 augus¬≠tus in een finale om de titel Regio kam¬≠pi¬≠oen Drenthe 2019. Op vrij¬≠dag¬≠avond is er dres¬≠suur & k√ľr op muziek voor de 4- en 6‚ÄĎtallen. Deze vorm van team¬≠dres¬≠suur neemt de laat¬≠ste jaren in popu¬≠la¬≠ri¬≠teit toe en is erg mooi om te zien.

Donderdag 8 en vrij¬≠dag 9 augus¬≠tus staan in de mid¬≠dag de par¬≠cour¬≠sen klaar voor de eer¬≠ste ron¬≠des sprin¬≠gen voor pony‚Äôs en paar¬≠den in alle klas¬≠sen. De zater¬≠dag erna wor¬≠den de tweede ron¬≠des ver¬≠re¬≠den met span¬≠nende bar¬≠ra¬≠ges om het kam¬≠pi¬≠oen¬≠schap en een tic¬≠ket voor de Hippiade (KNHS-kam¬≠pi¬≠oen¬≠schap) in Ermelo. De dag sluit af met de Verenigingskampioenschappen. 

Hier gaan ver­e­ni­gin­gen met hun teams van start waar­bij vier com­bi­na­ties een dres­suur­proef rij­den en vier com­bi­na­ties een par­cours sprin­gen. Het team met de hoog­ste pun­ten in dres­suur en de min­ste spring­fou­ten wordt gehul­digd als kam­pi­oen van Drenthe. De toe­gang is op alle dagen gratis.


gerelateerde berichten
Total
2
Share