archief
contact
+31 6 53239630

Hippisch Centrum Exloo voor derde keer op rij gastheer Drents kampioenschap

🔴 EXLOO Het Hippisch Centrum Exloo is ook dit jaar het decor van zowel het Drents kampioenschap dressuur als springen. De Drentse dressuurtitels worden op 1, 2 en 3 augustus verdeeld. Het weekend daarna (8, 9 en 10 augustus) binden de springruiters op de all-weather bodem de strijd aan om de provinciale titels.
Alle dressuurkampioenen van Drenthe op een rij. foto: Ingeborg Vermeer

🔴 Exloo
Het Hippisch Centrum Exloo is ook dit jaar het decor van zowel het Drents kampioenschap dressuur als springen. De Drentse dressuurtitels worden op 1, 2 en 3 augustus verdeeld. Het weekend daarna (8, 9 en 10 augustus) binden de springruiters op de all-weather bodem de strijd aan om de provinciale titels.

Alle dressuurkampioenen van Drenthe op een rij. foto: Ingeborg Vermeer
Huldiging van de dressuurkampioenen in 2017 bij het Hippisch Centrum Exloo.
📸 Ingeborg Vermeer

Het Hippisch Centrum Exloo organiseert samen met de regio Drenthe van de KNHS nu voor het derde jaar op rij het Drents kampioenschap. Donderdag 1 en vrijdag 2 augustus rijden de pony- en paardencombinaties eerst een selectie en hiervan strijden de beste combinaties op zaterdag 3 augustus in een finale om de titel Regio kampioen Drenthe 2019. Op vrijdagavond is er dressuur & kür op muziek voor de 4- en 6-tallen. Deze vorm van teamdressuur neemt de laatste jaren in populariteit toe en is erg mooi om te zien.

Donderdag 8 en vrijdag 9 augustus staan in de middag de parcoursen klaar voor de eerste rondes springen voor pony’s en paarden in alle klassen. De zaterdag erna worden de tweede rondes verreden met spannende barrages om het kampioenschap en een ticket voor de Hippiade (KNHS-kampioenschap) in Ermelo. De dag sluit af met de Verenigingskampioenschappen.

Hier gaan verenigingen met hun teams van start waarbij vier combinaties een dressuurproef rijden en vier combinaties een parcours springen. Het team met de hoogste punten in dressuur en de minste springfouten wordt gehuldigd als kampioen van Drenthe. De toegang is op alle dagen gratis.


Total
2
Shares
gerelateerde berichten
Total
2
Share