Marjan Hooge met Senang HJH reserve­kampioen op Hippiade in het Z1

  • 21 augustus 2023 11:53

door: redactie, 21 augustus 2023 11:53
Ermelo
stegen.net

Marjan Hooge hield de Noordelijke eer hoog bij de Hippiade dressuur. De amazone uit Ees behaalde de reservetitel in het Z1 met Senang HJH. Lotje Schoots won het ZZ-licht en werd tweede in het Z2, achter kampioene Amber Hage.

In het Z1 waren de verschillen in de top van het klassement maar klein. De titel ging in deze klasse naar Dennis Ausma met Mexpression, met gemiddeld 71,524%. Marjan Hooge en Senang HJH deden daar met gemiddeld 71,048% maar nauwelijks voor onder.

Hippiade Marjan Hooge Senang HJH
Marjan Hooge met Senang HJH (archieffoto).
© eigen foto

De Drentse kampioene stond bij de jury bij C zelfs aan kop, de jury bij H plaatste Hooge op de tweede plaats en de jury bij M kwam tot een zevende positie. Al met al een prachtige reservetitel voor Marjan Hooge.

De amazone uit Ees heeft Senang HJH (Spielberg uit de keurmerrie Chantal van Bright Speed) sinds januari 2022 onder haar hoede. De familie Koopmans kocht Senang als veulen in 2017 op de Final Foal Auction in Exloo. Als 5-jarige maakte Senang zijn internationale debuut en dit jaar werd hij Drents kampioen en dus reservekampioen van de KNHS in het Z1.

Paulien Alberts vijfde

In het Z2 behaalde Drents kampioene Paulien Alberts een verdienstelijke vijfde plaats in het eindklassement met Lalique van de Oude Meerdijk. De titel ging met afstand naar Amber Hage met Mercurius ACM. Op ruim twee procent achterstand volgde Lotje Schoots als reservekampioen met Irvin. Schoots won vervolgens het ZZ-licht met Lucrum. Nicky Snijder (RV Nieuwleusen) werd vierde met L’Unique Sth. De Friese Nina Woerts mocht met Izardale als zesde opstellen.

In het ZZ-licht wist Drents kampioene Judith Werkman zich niet naar de top van het klassement te rijden. Ze werd met Lynn teleurstellend 31e. Net boven haar eindigde Marjan Hooge met Kymona op plaats 30. Larissa Molenkamp (Borgmerenruiters) werd twaalfde en greep daardoor met Invester maar net naast de finale, waarin de beste negen voor de kür mochten terugkeren.

In het M1 was er een nette vijfde plaats voor Linda Kouwenhoven met Superhorse Sonnenberg JAM. In het M2 werd Monique Brandsma – Van der Meij (RV Nienoord) vierde met Stal Brandsma’s Diederik.