Drentse dressuur­titel ZZ-licht naar Marjan Hooge en Senang HJH

Share
  • 16 juni 2024 10:59

door: Steven Stegen, 16 juni 2024 10:59
Exloo
stegen.net

Marjan Hooge ver­overde de Drentse dres­suur­titel in het ZZ-licht met Senang HJH (v. Spiel­berg). In het Z2 was Kyra Hingst­man de ver­rassende kampioen van Drenthe met James of Wild Rose Stables.

Vroeger in het seizoen dan ooit werd het Drents kampioenschap dressuur verreden bij Hippisch Centrum Exloo, onder zeer wisselende weersomstandigheden. Na de selecties bleven in het ZZ-licht vier combinaties in de race voor de eindstrijd, over een verplichte proef en een kür op muziek.

Marjan Hooge met Senang HJH
Marjan Hooge en Senang HJH op weg naar de Drentse titel ZZ-licht.
© Steven Stegen

In het ZZ-licht won Marjan Hooge met een straatlengte voorsprong. De amazone uit Ees won beide onderdelen overtuigend met Senang HJH van de familie Koopmans uit Elim. Met 66,619% won het duo de proef en met een mooie 72,783% de kür.

Beelden uit de proef van Marjan Hooge en Senang HJH.

Senang is een imponerende verschijning, met veel front. Het paard heeft een goede stap en draaft met veel afdruk en veer. Wel zou je iets meer halslengte willen zien. Met gemiddeld 69,701% bleef Marjan Hooge onbereikbaar voor de concurrentie.

Plaats twee ging naar Nicole de Leeuw-Vonk uit Ruinen en haar mooie zwarte Montgomery (v. Toto jr.). Het is een sympathiek paard dat met gemak en plezier door de oefeningen loopt, maar nog iets aan scherpte en afdruk zou mogen winnen. Met gemiddeld 67,490% betekende dit een mooie tweede plaats in het kampioenschap, nadat het duo eerder nog de beste was bij de selectie. Plaats drie wasd voor Renee Wittmaekers uit Assen met Just a Dream en Savannah Pieters eindigde als vierde met Malidea.

Kyra Hingstman

In het Z2 was Kyra Hingstman de verrassende kampioen van Drenthe. De amazone uit Westerbork is nog maar net overgestapt van de pony’s naar de paarden, maar wist zich ook nu in de kijker te rijden. Met James of Wild Rose Stables zette Hingstman knappe proeven neer, resulterend in een gemiddelde van 69,943%. Verbeterpunten zijn de stap en de aanleuning.

Kyra Hingstman werd Z2-kampioen met James of Wild Rose Stables. Rechts haar trainer Marten Luiten.
© Steven Stegen

Met een gemiddelde van 66,298% werd Nienke Wildeboer tweede in het Z2 met Brinkhof’s Navajo Rock. Op plaats drie eindigde Gwen Verhoef met Mira B.

Maud Giethoorn werd met Dancing Kiss Drents kampioen Z2 bij de pony’s.

Bij de kleine groep Z2 pony’s kwam Maud Giethoorn overtuigend als kampioen naar voren. Met haar pony Dancing Kiss eindigde ze op een prima gemiddelde van 68,555%. Daarmee hield ze Annelin Pot (61,288%) ruimschoots op achterstand.

Uitslag Drents kampioenschap ZZ-licht 2024


ruiterpaardproefkürgemiddeld
1.Marjan HoogeSenang HJH66,619%72,783%69,701%
2.Nicole de Leeuw-VonkMontgomery65,905%69,075%67,490%
3.Renee WittmaekersJust A Dream62,762%69,167%65,965%
4.Savannah PietersMalidea61,286%67,033%64,160%

Stegen.net deelt vanaf nu ook berichten via WhatsApp. Je bent dan nog sneller op de hoogte van updates. 

‎Volg het kanaal paardennieuws op WhatsApp: klik hier

Volg ons via Telegram: https://t.me/paardennieuws