Stal ‘s-Gravenweg gekroond tot Hippische Ondernemer van 2023

Share
  • 17 september 2023 14:21

door: redactie, 17 september 2023 14:21
Vijfhuizen
stegen.net | persbericht

Stal ‘s-Gravenweg in het Noord Hollandse Vogelenzang is afgelopen vrijdag gekroond tot Hippische Ondernemer van het jaar 2023. Zo’n 350 ondernemers waren getuige van de uitreiking.

Stal ‘s Gravenweg is een paardenparadijs en ligt op een volstrekt unieke locatie, niet ver van Haarlem, maar aan alle kanten omringd door groen. De duinen zijn hier op z’n breedst, je rijdt zo naar het strand. De stallen en gangpaden zijn smetteloos schoon en wat opvalt, is de gemoedelijkheid en de betrokkenheid van de klanten bij het bedrijf. Het is alsof ze trots zijn hun paard hier te mogen stallen. Veelzeggend: het bedrijf heeft een wachtlijst van ruim vijf jaar.

Indrukwekkend was het verhaal van het Domingo House over het paard als therapeut voor mensen die de regie over het leven zijn kwijt geraakt en uitbehandeld zijn.

Ondanks het feit dat de jury ook zeer gecharmeerd was van de andere twee genomineerde bedrijven, Hippisch Centrum Groenraven en Erve Meinders, viel toch het besluit om Stal ‘s- Gravenweg tot winnaar te benoemen.

Inspirator

Juryvoorzitter Ton Corbeau over de winnaar: ,,Rutger en Petra van der Peet zijn het gezicht van de strijd die ook paardenondernemers in het landelijk gebied moeten voeren met betrekking tot stikstof, natuur, water en klimaat, maar zijn daarnaast een inspirator om te blijven bouwen aan hun paardenbedrijf dat voldoet aan tegenwoordige maatschappelijke verwachtingen op het gebied van welzijn voor paard en mens.”

Voor deze titel ontving Stal ‘s-Gravenweg een award van de organiserende Stichting HIP (Hippische Innovatieve Projecten), een elektrische mestwagen van Equitrend en een adviescheque van accountantskantoor ABAB. De publieksprijs ging naar Stal Erve Meinders uit het Twentse Tilligte. Naast een hartverwarmend applaus ontvingen zij een uitgebreid voerpakket van Vente Paardenvoeding.