Ambassadrice Dinja van Liere eerste winnaar op Indoor Friesland 2023

Share
  • 20 oktober 2023 13:42

door: redactie, 20 oktober 2023 13:42
Leeuwarden
stegen.net | persbericht
foto: Digishots

Met de knappe hengst Vaderland heeft Dinja van Liere vrijdag de eerste rubriek van Indoor Friesland 2023 in het WTC Expo in Leeuwarden gewonnen. In de Prix St.Georges reed de ambassadrice van Indoor Friesland naar 74.559%. 

Met 73.284% werd Marieke van der Putten tweede met Zantana (Zonik N.O.P. x Sir Donnerhall). Charlotte Fry sloot aan als derde met Jackson. Met de negenjarige zwarte hengst van Everdale x Negro scoorde de Engelse wereldkampioene 72.990%. 

Dinja ging meteen door met hetgeen ze vorig jaar ook veelvuldig deed: winnen. Wel met een ander paard. Dinja straalde na haar proef: ,,Het ging heel goed. Het was pas de derde wedstrijd ooit van Vaderland, we hebben hem bewust thuis gehouden. Ik rijd hem nu twee jaar en we hebben even tijd nodig gehad om een combinatie te worden. Het is een paard met veel kwaliteit, ook voor het zwaardere werk. Hij heeft veel aanleg voor piaffe en passage. Ook is hij heel mooi en hij heeft een super goed karakter, hij is relaxt en safe. Vandaag zag hij in stap de boot in de hoek van de piste, maar ging er daarna meteen weer voor.”

Kaderwedstrijd als oefening

,,Ik wilde graag starten hier in Leeuwarden. Mijn Grand Prix-paarden zijn er echter nog niet klaar voor, zij zijn na een rustperiode nog niet lang genoeg weer aan de gang. Met Vita, het paard waarmee ik hier vorig jaar Licht Tour reed, ben ik bezig om de overstap naar de Grand Prix te maken en ik vond het zonde om nog Lichte Tour te starten. Vaderland is nog wel wat groen, maar ik wilde het toch graag proberen. Als oefening hebben we samen een kaderwedstrijd gereden en die won hij met ruim 73% en toen besloot ik hem mee te nemen. Echter dat hij het zo goed zou doen, had ik niet verwacht.”

Startlijsten en uitslagen dressuur Indoor Friesland: klik hier