Nederlandse dressuurploeg voorlopig aan kop op WK Herning

Share
  • 7 augustus 2022 12:07

door: redactie, 7 augustus 2022 12:07

📌 HERNING – Na de eerste dag van het WK dressuur heeft de Nederlandse ploeg de leiding in het landenklassement. Dat was vooral te danken aan Dinja van Liere, die met Hermès de beste score van de dag neerzette: 78,835.

Van Liere reed zelfbewust, maar ze kan nóg beter, denkt ze. ,,Ik moest er wat meer aan rijden om hem bij me te houden. Het is een spannende, grote baan en er stond wat wind. Ik kon merken dat Hermès wat meer spanning had. Normaal kan ik hem wat mooier voor me uit houden. Ik ben tevreden met het resultaat, maar het kan beter. Eén pirouette was niet zo mooi en in de laatste piaffe kwam hij iets teveel terug.”

Dinja Van Liere is blij met haar geslaagde proef met Hermès.
📸 FEI | Leanjo de Koster

Het andere resultaat kwam op naam van Thamar Zweistra, die met Hexagon’s Ich Weiss een score van 72,376 realiseerde. Dat is voorlopig goed voor de negende plek. Een mooi debuur voor de Zeeuwse amazone op een groot kampioenschap.

Zondag valt de beslissing. Dan rijden ook Marieke van der Putten (om 15.29 uur) en Emmelie Scholtens (19.09 uur). Na de eerste dag staat Duitsland tweede en gastland Denemarken derde.

Van Liere ambassadeur Indoor Friesland

Het bestuur van Indoor Friesland is trots en vereerd dat dressuur­amazone Dinja van Liere zich met haar paard Hermès als ambas­sadeur aan hun dressuur­evenement heeft willen verbinden. Van 14 t/m 16 oktober zal het topduo, dat momenteel actief is op het WK Dressuur in het Deense Herning, acte de presence geven in het WTC Expo in Leeuwarden.

Kortgeleden werd bekend dat er op Indoor Friesland naast inter­nationale spring­wedstrijden van 19 t/m 22 oktober ook een weekend met internationale dressuur op CDI3*-niveau georganiseerd wordt. Dinja van Liere is er enthousiast over. ,,Super leuk dat er een internationaal indoor dressuur­concours komt in het noorden van Nederland. Ik ben er trots op dat Hermès en ik dit prachtige evenement als ambas­sadeurs mogen vertegen­woordigen en kijk ernaar uit om in oktober in het WTC Expo van start te gaan.”

🔴 Stegen.net | KNHS