Dennis van den Brink krijgt het niet cadeau bij Jumping Lichtenvoorde

Share
  • 15 oktober 2023 20:05

door: Wendy Scholten, 15 oktober 2023 20:05
Vragender
stegen.net | persbericht

Dat je een 1.40m Grote Prijs op Paardensportcentrum Lichtenvoorde niet zomaar wint, werd zaterdagavond 14 oktober weer eens duidelijk. Springruiters, die internationaal ook succesvol zijn, reden met het mes tussen de tanden in de barrage en daarvan won Dennis van den Brink. 

Met twee nummers twee (Eric ten Cate en Vincent Geerink) met dezelfde eindtijd en nog eens Eric ten Cate op tweehonderdste seconde afstand, tekende hoe dicht het veld bij elkaar zat.

Het vierdaags nationaal springconcours Jumping Lichtenvoorde telde bijna 1.100 starts en daarvan kwamen er 49 uit in de Grote Prijs. Het was de rentree van parcoursbouwer Jos Brinkman, die in augustus zijn vrouw verloor door een noodlottig ongeval op haar fiets en zich kranig door de wedstrijddagen sloeg. 

Eric ten Cate werd gedeeld tweede bij Jumping Lichtenvoorde.
© Wendy Scholten

,,Ik ben blij dat ik er was, met alle steun en belangstelling van iedereen. Er waren moeilijke momenten maar ook mooie. Gerda zou ook gewild hebben dat ik zou doorgaan”, vertelt Jos Brinkman, die het de ruiters niet altijd even makkelijk maakte. ,,Het is ook een nationaal concours, geen doordeweekse trainingswedstrijd”, is zijn redenatie.

Kortom, je moest van goeden huize komen om een rubriek te winnen. Maar laten er in de Grote Prijs maar liefst achttien foutloos rijden. ,,Er waren gewoon heel veel goede ruiters met heel goede paarden. En als een Grote Prijs op 1.40m hoogte staat uitgeschreven, moet je er geen 1.45m van maken”, vertelt Jos Brinkman.  Vijftien kwamen er terug voor de barrage en dat werd een spectaculaire eindstrijd voor al het publiek.

Pim Mulder trapte af en spoedde I am a Rebel-S (Numero Uno) aan tot volle snelheid. Dat zijn tijd van 38.35 seconden slechts een zesde prijs zou opleveren, had niemand kunnen denken. 

Eric ten Cate dook er meteen met 0,72 seconde onder met Incredible (v. Clinton), de schimmel waarmee hij in augustus de 1.40m GP van Outdoor Vragender won. Dennis van den Brink ging nog eens 1,5 seconden sneller met zijn efficiënte Aonia Domain (Mylord Carthago) en dat bleek de winnende tijd te zijn: 36,13. Niemand die er nog aan tipte.

Vincent Geerink finishte met Fifty-Fifty (v. Zirocco Blue) in dezelfde tijd als Eric ten Cate en deelde de tweede plaats. Ten Cate werd bovendien vierde op HorseDeals Prima Donna van ’t Roosakker (Comme il Faut), voor Gerben Morsink op Carina Z (Carthino Z). Thuisamazone Micky Morssinkhof reed ook dubbel foutloos met haar hengst Quintendros E (Quintender) en finishte als elfde.

Dennis van den Brink mocht de zoveelste PSC Lichtenvoorde bokaal in ontvangst nemen. Vorige week won hij ook al het 1.40m in IJsselmuiden en daarvoor de Grote Prijs van De Wolden. ,,Drie keer gestart, drie keer achter elkaar gewonnen”, vertelt de ruiter uit Nijkerkerveen over zijn dertienjarige merrie Aonia Domain. 

,,Dit soort wedstrijden vindt ze het leukst. Eén ronde en dan barrage. Dan is ze fris en heeft ze er zin in. Internationaal doet ze het ook heel goed hoor, ze won een 1.45m in Kessel en in Ommen en was hier nog tweede in de 1.45m Medium Tour finale van Outdoor Gelderland, maar ze springt het liefst één dag en dan lekker naar huis en de wei in. Ze loopt zeker vijf tot zes uur per dag buiten, ook in de winter en als het regent. Het is een kwestie van happy houden en in conditie. Ze kent het spelletje wel.”