Nieuwe naam en nieuwe locatie voor Indoor Twente

Share
  • 19 augustus 2014 22:16

door: redactie, 19 augustus 2014 22:16

blokjeVRAGENDER | STEGEN.NET
Het internationaal springconcours Indoor Twente, dat de laatste jaren is georganiseerd in de Go Planet Expo Hall in Enschede, verhuist naar Paardensportcentrum Lichtenvoorde, de accommodatie van de familie Morssinkhof in Vragender. Door een combinatie van factoren is organisator EQ International tot dit besluit gekomen.

Chris van Dam van de organisatie: ,,In de eerste plaats bleken de parkeerfaciliteiten zoals we die vorig jaar hadden niet beschikbaar. In het jeugdweekend is er een voetbalwedstrijd van FC Twente op zondag 30 november. Dat zorgt ervoor dat we de internationale jeugddeelnemers ver van de hal moeten laten parkeren. Dat is het eerste jaar slecht bevallen en willen we niet opnieuw doen.”

Julia Kayser in actie met de KWPN-hengst Alicante in het Paardensportcentrum Lichtenvoorde.

Julia Kayser in actie met de KWPN-hengst Alicante in het Paardensportcentrum Lichtenvoorde.
WENDY SCHOLTEN

Een ander aspect is de kwaliteit van de accommodatie in Lichtenvoorde. ,,De ring, de parkeerterreinen, het losrijden. Kortom, alles wat voor deelnemers belangrijk is, is fantastisch voor elkaar. In Enschede was er weliswaar een mooie hal, maar die moest elk jaar compleet ingericht worden voor het paardensportevenement. In Lichtenvoorde is alles aanwezig voor een internationaal topconcours.”

Omdat Lichtenvoorde in Gelderland ligt is de naam Indoor Twente niet meer geschikt. Met ingang van editie 2014 zal het evenement Jumping de Achterhoek heten. Het bestaat uit een jeugdweekend van 27 tot en met 30 november voor ponyruiters, junioren en young riders, en een internationaal 2* en 1* wedstrijd voor senioren van 4 tot en met 7 december.

Jumping de Achterhoek wordt een coproductie tussen EQ International en Paardensportcentrum Lichtenvoorde. Het in oktober geplande internationale concours in Lichtenvoorde wordt geschrapt, zodat alle tijd en energie in de voorbereiding kan worden geïnvesteerd in de opvolger van Indoor Twente.

De familie Morssinkhof en het team van PSC Lichtenvoorde kijken uit naar het twee weken durende evenement. ,,Afgelopen winter hebben we een groot aantal concoursen tot en met nationaal niveau georganiseerd en veel positieve reacties ontvangen van de deelnemers. Met de uitbreiding van de binnenhal ontstond het idee om een internationaal concours te organiseren en deze zou in het derde weekend van oktober plaatsvinden direct na CSI Salland in Mariënheem en NIC Assen. Oftewel, een drukke agenda voor internationale ruiters. Behalve dat de nieuwe datum gunstiger is, heeft Indoor Twente door de jaren heen een goede reputatie opgebouwd en slaan we graag de handen ineen om op dit concept verder te borduren”, vertelt Eric Morssinkhof, eigenaar van PSC Lichtenvoorde.