Nederland zevende na eerste dag Military Boekelo

Share
  • 6 oktober 2023 06:44

door: redactie, 6 oktober 2023 06:44
Boekelo
stegen.net | persbericht
foto: Ashley Claus

Op de eerste dag van de Military Boekelo-Enschede kwamen alle 47 ruiters in actie die deel uitmaken van het nationale team van hun land, dat behalve om de individuele overwinning ook om de zege in de landenwedstrijd strijdt. Ze werden gevolgd door tien combinaties met individuele starters.

Olympisch kampioene Julia Krajewski uit Duitsland, die de wedstrijd op Twentse bodem in 2018 op haar naam schreef, was met haar negenjarige hengst Nickel 21 (v. Numero Uno) de beste van de eerste helft van de deelnemers in de dressuur. 

Met 23,6 strafpunt nam ze de leiding in het voorlopige klassement. Ze wordt daarin gevolgd door de Fransman Nicolas Touzaint, in 2006 winnaar van ‘Boekelo’, met de tien jaar oude ruin Diabolo Menthe (v. Scareface de Mars) met 25,4 strafpunt. 

Derde is de Australiër Kevin McNab, tweede met het team van zijn land bij de Spelen van 2021 in Tokyo, met de elfjarige merrie Miss Pepperpot (v. Peppermill). Hij heeft 25,5 strafpunt achter zijn naam heeft staan.

Van de vier Nederlandse teamleden bracht Sanne de Jong het er met haar elfjarige merrie Global Faerlie Flashy (v. Primitive Faerie Tale) het best af (31,9). Daarmee staat ze na de eerste dag op plek 22. Van de formatie van bondscoach Andrew Heffernan volgt Merel Blom-Hulsman met de veertienjarige vosruin Vesuve d’Aveyron (v. Jaguar Mail) op de 31ste positie als tweede (33,9) en regerend nationaal kampioene Janneker Boonzaaijer met de tienjarige merrie I am Special N (v. I Am Special de Muze) op de 34ste stek als derde (35,2). 

Althea Bleekman moest met de twaalf jaar oude hengst Granncord (v. Grannex) als vierde genoegen nemen met een score van 38,0 strafpunt op de 47ste stek. Op vrijdag komen nog zeven individueel startende Nederlandse deelnemers en 48 buitenlandse combinaties in de dressuurring.

Nederland zevende


In het landenklassement is Nederland na de dressuur samen met Zweden gedeeld zevende met 101 strafpunt. De Duitsers leiden met 82,3 strafpunt, gevolgd door de Britten (84,9) en de Fransen (86,5).