Military Boekelo: Tim Lips beste Neder­lander bij dressuur

Share
  • 7 oktober 2022 09:18

door: redactie, 7 oktober 2022 09:18

📌 BOEKELO – Op de eerste dag van de Military Boekelo-Enschede kwamen alle ruiters in actie die deel uit­maken van het team dat behalve om de indivi­duele over­winning ook om de zege in de landen­wedstrijd strijdt. Tim Lips met Wicro Quibus was daar­bij de beste Neder­lander op plaats 21.

De 31-jarige Britse Laura Collett, lid van het ‘gouden’ team bij de Olym­pische Spelen van Tokyo en winnaar in Boekelo in 2019 met London 52, gaat stevig aan de leiding. Zij rea­liseerde met Dacapo een score van 21,9.

Daarmee zette zij de verrassende nummer twee, de Italiaan Giovanni Ugolotti met Swirly Temptress, al op ruime achter­stand. Hij behaalde een score van 24.4. De eveneens Britse Rosalind Canter staat voorlopig derde met een score van 25.0.

Omdat verwacht mag worden dat de chefs d’équipe hun beste ruiters in hun team hebben opge­nomen is de verwachting gerecht­vaardigd dat de veertig individuele starters niet voor grote ver­schuivingen in het klassement zullen zorgen.

Yasmin Ingham

Toch mogen verrassingen niet worden uitgesloten, want tijdens het onlangs verreden WK in het Italiaanse Pratoni del Vivaro veroverde Yasmin Ingham de titel zonder deel uit te maken van het Britse team. Ook in Boekelo komt Ingham aan de start en mogelijk zorgt zij vrijdag opnieuw voor een surprise.

De leidende Laura Collett is met Dacapo in vorm. Dat bewees zij twee weken geleden toen zij met dit paard als tweede eindigde in een korte vier sterren­wedstrijd in Little Downham. In juni zegevierde zij met Dacapo in een pittige vierster in Millstreet.

Nederland negende

De Nederlandse ruiters, die het Oranje-kwartet van bondscoach Andrew Heffernan vormen, nemen na de dressuur in het tien landen tellende veld de negende plek in. Groot-Brittannië gaat ruim aan de leiding voor de Ameri­kanen, terwijl Nieuw-Zeeland derde staat.

Gezien de individuele klassering kan worden vastgesteld dat de jury karig was met de punten. Na 39 starters staat regerend Nederlands kampioen Tim Lips met Wicro Quibus op een voorlopige 21ste plaats. De achterstand van Lips op Collett bedraagt ruim tien punten.

De titelverdediger heeft in de strijd om het Nederlands kampioenschap een voorsprong van 0,7 punt op Janneke Boonzaaijer met Bouncer, die 22ste staat. Sanne de Jong neemt met Jersey MBF NOP een voorlopige 27ste plaats in, terwijl Thierry van Reine met de 35ste positie genoegen moet nemen.

📝 Stegen.net | Persbericht
📸 Ashley Claus