Marten Luiten voor derde keer op rij KNHS talent van het jaar

Share
  • 27 januari 2024 16:57

door: redactie, 27 januari 2024 16:57
Amsterdam
stegen.net | KNHS

Marten Luiten is opnieuw uitgeroepen tot talent van het jaar bij de KNHS. De 22-jarige dressuurruiter werd bij Jumping Amsterdam in het zonnetje gezet.

Luiten kreeg de onderscheiding ook als in 2021 en 2022. In de RAI kreeg hij de prijs uit handen van Anky van Grunsven.

De grote gedrevenheid en zijn doorlopend goede prestaties in de dressuur maakten dat Marten Luiten voor de derde keer op rij de prijs in de wacht sleepte.

Marten Luiten, die tijdens Jumping Amsterdam ook succesvol in actie kwam in de U25 rubrieken, was meer dan blij met zijn prijs, die wordt toegekend op basis van stemmen van de bondscoaches, de pers en het publiek.

,,Het is echt super gaaf. Ik heb afgelopen jaar een super fijn jaar gehad, maar had er niet zo over nagedacht wie zou gaan winnen. We hebben een heel sterk team, ik had zelf geen uitgesproken favoriet. Zelf probeer ik steeds een stapje beter te worden als ruiter en dat is afgelopen jaar voor mijn gevoel goed gelukt. Ik heb vooral een stukje meer ervaring opgedaan in de U25 en ben daar zelf nog een slagje handiger in geworden. Daardoor ben ik ook in de opleiding van de andere paarden weer een stukje verder. Ik ben nu 22 dus heb ook nog even op dit niveau,” vertelt de trotse winnaar.

Stegen.net deelt vanaf nu ook berichten via WhatsApp. Je bent dan nog sneller op de hoogte van updates. 

‎Volg het kanaal paardennieuws op WhatsApp: https://whatsapp.com/channel/0029VaET5QM0rGiO43XoEf2y

Volg ons via Telegram: https://t.me/paardennieuws