Marten Luiten opnieuw kanshebber voor Talent van het Jaar

  • 6 december 2022 16:02
door: redactie, 6 december 2022 16:02

📌 WINSCHOTEN – Marten Luiten is opnieuw geno¬≠mineerd voor de ver¬≠kiezing KNHS-ta¬≠lent van het jaar. Negen leden van het KNHS Talenten¬≠team maken dit jaar kans op deze titel.

Het KNHS Talenten­team bestaat uit de meest veel­belovende talenten van 18 t/m 25 jaar die de po­tentie hebben om door te groeien naar de natio­nale kaders van de Olym­pische disci­plines (dressuur, springen en eventing) en de Paralympische discipline paradressuur.

De uitslag van de verkiezing KNHS Talent van het Jaar is een optel­som van de publieks­stemmen (1/3), de stemmen van de hippische pers (1/3) en leden van het KNHS Trainers­platform (1/3). De scores van deze drie klasse­menten worden bij elkaar opgeteld. In geval van ex aequo geven de stemmen van het Trainersplatform de doorslag.

Marten Luiten won de titel KNHS Talent van het Jaar 2021 dankzij zijn uitstekende prestaties. In zijn eerste jaar als Talententeamlid in 2020 won Marten met zijn merrie Fynona zilver op het NK voor Young Riders en reed hij een ijzersterk EK met Goud voor het team, goud in de individuele proef en brons in de k√ľr. In 2021 werd hij Nederlands kampioen bij de Young Riders en veroverde op het EK voor Young Riders maar liefst drie gouden medailles, een met het team en tweemaal individueel.

Het publiek kan tot 3 januari online stemmen op deze toppers van de toekomst. Op zaterdag¬≠middag 28 januari 2023 wordt op Jumping Amsterdam bekend gemaakt wie de titel van ‚ÄėKNHS Talent van het Jaar 2022‚Äô heeft gewonnen.

De talenten waar op gestemd kan worden zijn naast Marten Luiten Kimberly Pap, Thalia Rockx, Febe van Zwambagt, Britney de Jong, Mans Thijssen, Mel Thijssen, Skye Morssinkhof en Nina de Haas.

Stemmen kan hier: Wie is volgens jou ‘KNHS Talent van het jaar 2022’? Stem nu! – KNHS