Jeroen Dubbel­dam wordt sport­direc­teur bij The Dutch Masters

Share
  • 8 maart 2024 18:38

door: redactie, 8 maart 2024 18:38
Den Bosch
stegen.net | persbericht
foto’s: TDM | Remco Veurink

Jeroen Dubbeldam wordt vanaf editie 2025 sport­direc­teur van The Dutch Masters | Indoor Bra­bant. Dat maakte de orga­nisatie vrij­dag bekend.

In de afgelopen 22 jaar is The Dutch Masters met Frank Kemperman als sport director uitgegroeid tot een concours van wereldformaat. Aan deze era komt echter een eind, niemand minder dan voormalig Olympisch kampioen Jeroen Dubbeldam neemt deze taak vvan hem over. Helemaal afscheid neemt Frank Kemperman niet, de komende tijd blijft hij nauw betrokken als adviseur.

Frank Kemperman draagt het stokje als sportdirecteur over.
© TDM | Remco Veurink

,,Frank is van enorme waarde geweest voor het evenement. Zijn focus op de topsport en kwaliteit heeft bijgedragen aan de groei tot één van de mooiste paardensportevenementen ter wereld”, aldus algemeen directeur Marcel Hunze. ,,We zijn hem dankbaar en verheugd dat hij ook in de nabije toekomst als adviseur verbonden blijft.”

Een keer is het goed geweest

Anderhalf jaar geleden nam Frank Kemperman afscheid van CHIO Aken als sportdirecteur en nu dus van The Dutch Masters. ,,Zo gaat dat, je wordt een dagje ouder. Volgend jaar word ik 70 jaar, al kan ik mij dat nog niet helemaal voorstellen, maar het is op een gegeven moment tijd om de fakkel door te geven aan de volgende generatie. Een keer is het goed geweest.” 

Helemaal afscheid van de paardensport neemt Frank Kemperman niet. ,,Ik blijf de komende tijd nauw betrokken als adviseur en waar ik kan zal ik Jeroen ondersteunen. Ik ken Jeroen heel goed en in overleg met mij is Jeroen gevraagd deze rol over te nemen met als doel dat de kwaliteit van The Dutch Masters minstens hetzelfde blijft, maar we streven eigenlijk altijd naar beter.”

Doorontwikkeling 

Kemperman: ,,Gerrit Jan Swinkels heeft mij in de begintijd erbij gehaald met de vraag of ik de sport wilde professionaliseren. Dat heb ik opgepakt en zo zijn we doorontwikkeld en mochten we in 2018 aansluiten bij de Rolex Grand Slam of Show Jumping. The Dutch Masters heeft zich ontwikkeld tot kwaliteitsevenement, zonder de basis te verliezen. Dit concours is echt ‘top of the bill’ voor de topruiters, maar ik weet zeker dat de landelijke ruiters die deze week deelnemen nu ook al niet meer kunnen slapen van de spanning.”

Enorme eer

Jeroen Dubbeldam kijkt enorm uit naar zijn nieuwe functie. ,,Ik neem niet zomaar van iemand het stokje over”, lacht de ruiter uit Weerselo. ,,Frank Kemperman is misschien wel de Olympisch kampioen als het aan komt op het organiseren van paardensportevenementen. Ik voel mij enorm vereerd om deze taak van hem over te nemen en ik besef goed dat de lat  hoog ligt en daar heb ik heel veel zin in.”


Stegen.net deelt vanaf nu ook berichten via WhatsApp. Je bent dan nog sneller op de hoogte van updates. 

‎Volg het kanaal paardennieuws op WhatsApp: https://whatsapp.com/channel/0029VaET5QM0rGiO43XoEf2y

Volg ons via Telegram: https://t.me/paardennieuws