Koninklijke onderscheiding voor Jan Dolfing

Share
  • 7 november 2016 20:30

door: redactie, 7 november 2016 20:30

Vries | STEGEN.NET

Springruiter, manege-eigenaar en bovenal promotor van de paardensport Jan Dolfing uit Vries gaat voortaan ook als lid in de Orde van Oranje-Nassau door het leven. Dolfing kreeg de onderscheiding na afloop van de 35e St. Hubertus rit.
Jan Dolfing mag zich Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen. foto: Steven Stegen

Jan Dolfing mag zich Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen.
FOTO: Steven Stegen

De Koninklijke onderscheiding was een enorme verrassing voor de 66-jarige Dolfing. Hij kreeg de versierselen opgespeld door burgemeester Marcel Thijsen van Tynaarlo. Dat gebeurde na afloop van een prachtige St. Hubertusrit in de bomvolle kantine van de manege.

Jan Dolfing maakte als jochie van 11 jaar zijn debuut als wedstrijdruiter. Hij werd drie keer nationaal kampioen en reed ook internationaal. Verder richtte hij ponyclub Polarfurst op en organiseert hij de jaarlijkse St. Hubertusrit in zijn dorp Vries.