The Dutch Masters mikt nu op evenement in april

Share
  • 21 maart 2021 19:52

door: redactie, 21 maart 2021 19:52

📌 DEN BOSCH
📝 paardensportnoord | Persbericht

De organisatie van The Dutch Masters hoopt het evenement alsnog te kunnen organiseren van 23 tot en met 25 april. Voorwaarde is wel dat corona en het rhinopneumonievirus zich niet verder verspreiden.

De FEI besloot onlangs om internationale hippische evenementen vanwege rhino te verbieden tot 11 april. Een flinke tegenvaller voor The Dutch Masters / Indoor Brabant, dat had ingezet op een concours zonder publiek van 12 tot en met 14 maart. Maar nu komt er dus mogelijk toch nog een editie 2021.

Samen met Prof. Dr. Marianne Sloet van Oldruitenborgh-Oosterbaan van de Universiteitskliniek Utrecht en adviseur KNHS, Dr. Randy de Greef, veterinair The Dutch Masters en de FEI wordt er gewerkt aan een protocol voor de deelnemende paarden. Om niet alleen corona-proof maar ook rhino-proof te werken wordt er overlegd welke maatregelen nodig zijn, daarbij is te denken aan bijvoorbeeld check bij aankomst, regelmatige temperatuur meting en eventueel een neusswab van de deelnemende paarden. Dit wordt de komende weken tot in detail uitgewerkt in overleg met alle betrokken instanties zodat de organisatie goed voorbereid is.

Ruiters positief over besluit

De ruiters zijn positief en blij met de verplaatsing. Er is een groot tekort aan wedstrijden op hoog niveau, die zo belangrijk zijn voor hun voorbereiding op de Olympische Spelen dit jaar in Tokio. De nummers 1 van de wereld in zowel de dressuur als bij het springen hebben aangegeven erbij te zijn. De Duitse ‘dressage queen’ Isabell Werth: ,,Super dat The Dutch Masters toch al het mogelijke doet om het concours te kunnen organiseren. Ich bin dabei!”

Rolex testimonee Steve Guerdat: ,,Ik ben heel blij dat The Dutch Masters, dat onderdeel is van de Rolex Grand Slam of Show Jumping, nu gepland staat in april. Het is heel belangrijk voor de ruiters om weer op dit niveau te kunnen rijden dus ik kijk ernaar uit.”

De editie in april zal een vergelijkbaar programma presenteren als het geplande evenement in maart met als hoogtepunt de eerste ‘major’ van de Rolex Grand Slam of Show Jumping op zondagmiddag. De dressuurfans wordt een gelijkwaardig programma aangeboden met een zware tour (CDI4*): een Grand Prix en Kür op muziek. Alle wedstrijden zullen live te volgen zijn via diverse kanalen.