Willem Greve schrijft geschiedenis in Grote Prijs The Dutch Masters

Share
  • 10 maart 2024 18:34

door: Steven Stegen, 10 maart 2024 18:34
Den Bosch
stegen.net

Willem Greve impo­neerde zon­dag in de Grote Prijs van The Dutch Masters. Als laatste starter in de bar­rage eiste hij met High­way TN N.O.P. de zege op in de kol­kende Bra­bant­hallen. Harrie Smol­ders maakte op plaats drie het feestje com­pleet.

The Dutch Masters | Indoor Brabant kreeg een fantastisch slot, met negen combinaties die in de barrage van de Rolex Grand Prix de strijd aangingen in de barrage.

Willem Greve en Highway TN N.O.P. tijdens The Dutch Masters.
© Rolex Grand Slam | Ashley Neuhof

Martin Fuchs startte als eerste en zette met Leone Jei de standaard gelijk hoog. Maar even later ging Henrik von Eckermann met King Edward al over de tijd van Fuchs heen. 

Harrie Smolders deed een knappe aanval, maar was met Uricas van de Kattevennen net niet snel genoeg om Von Eckermann van de koppositie te verdrijven.

Spannend

Het bleef spannend tot de laatste rit, waarin Willem Greve aan de start kwam. De ruiter uit Markelo begon berekenend aan zijn rit, stuurde de hengst krap rond en kwam in de laatste lijn richting de oxer echt op stoom. Met een iets te grote afstand leek hij Highway TN N.O.P. als een kanonskogel af te vuren. De hengst rekte zich en overwon ook deze sprong ogenschijnlijk zonder moeite. 

Met vier honderdste verschil klopte Willem Greve daarmee Henrik von Eckermann en werd Smolders knap derde. Greve schreef geschiedenis, want hij is de eerste Nederlander die een Grand Prix van de prestigieuze Rolex Grand Slam wist te winnen. ,,Het is een droom die uitkomt”, aldus de dolgelukkige Greve.

Uitslag Grote Prijs The Dutch Masters 2024

ruiterpaardstr pnt
1.Willem Greve
Nederland
Highway TN N.O.P.
v. Eldorado vd Zeshoek
0-33.70
2.Henrik von Eckermann
Zweden
King Edward
v. Edward 28
0-33.74
3.Harrie Smolders
Nederland
Uricas van de Kattevennen
v. Uriko
0-34.66

Stegen.net deelt vanaf nu ook berichten via WhatsApp. Je bent dan nog sneller op de hoogte van updates. 

‚ÄéVolg het kanaal paardennieuws op WhatsApp: https://whatsapp.com/channel/0029VaET5QM0rGiO43XoEf2y

Volg ons via Telegram: https://t.me/paardennieuws