Willem Greve en Grandorado TN N.O.P. onnavolgbaar bij The Dutch Masters

Share
  • 11 maart 2023 00:21

door: redactie, 11 maart 2023 00:21

📌 DEN BOSCH – Willem Greve won vrijdag¬≠avond op over¬≠tuigende wijze het 1.55 parcours bij The Dutch Masters. Greeve was in de barrage duidelijk de beste met zijn gewel¬≠dige hengst Gran¬≠dorado TN N.O.P.

Van de 38 combinaties in het hoofd­nummer van de vrijdag mochten er maar liefst 13 terug­komen voor de barrage waarvan 11 ook daad­werkelijk van start gingen.

Ook in de barrage speelde Gran­dorado TN N.O.P. met de hinder­nissen tot 1.55. Met veel over­macht en vooral ook snel­heid ging de hengst door het parcours, waarna het publiek in de Brabant­hallen uitzinnig reageerde. Willem Greve won met een tijd van 36.62 met voorsprong.

Willem Greve viert zijn overwinning met Grandorado TN N.O.P.
📸 Rolex Grand Slam | Digishots

In de laatste rit maakte Harry Charles het nog een beetje spannend met Casquo Blue, maar met een tijd van 37.93 was de Britse ruiter toch duide­lijk lang­zamer. Charles werd daar­mee tweede. Kevin Staut eindigde als derde met Visconti du Telman. Maikel van der Vleuten stuurde Dywis HH naar plaats vijf.

Greve was meer dan gelukkig met zijn overwining. ,,Het is geweldig om voor Nederlands publiek te winnen. De eerste ronde stond goed hoog, maar was eerlijk gebouwd. Ik heb Grandorado sinds z’n derde jaar onder m’n hoede en heb hem zelf opgeleid. Dat maakt hier winnen extra speciaal.