archief
contact
+31 6 53239630

Max K√ľhner wint Indoor Brabant, Willem Greve knap vijfde

ūüďĆ DEN BOSCH ‚ÄĒ Max K√ľhner heeft de Grote Prijs gewon¬≠nen bij de Dutch Masters | Indoor Brabant. De 47-jari¬≠ge ruiter was met Elektric Blue P in de barra¬≠ge net iets snel¬≠ler dan Marlon Modolo Zanotelli op VDL Edgar M (32,69). Willem Greve was met de puik sprin¬≠gen¬≠de Carambole de beste Nederlander op de vijf¬≠de plaats. 
Max K√ľhner met Elektric Blue P

ūüďĆ Den Bosch
ūüďĚ paar¬≠den¬≠sport¬≠noord | KNHS

Max K√ľhner heeft de Grote Prijs gewon¬≠nen bij de Dutch Masters | Indoor Brabant in Den Bosch. De 47-jari¬≠ge ruiter was met Elektric Blue P in de barra¬≠ge net iets snel¬≠ler dan Marlon Modolo Zanotelli op VDL Edgar M. Willem Greve was met de puik sprin¬≠gen¬≠de 17-jari¬≠ge Carambole de beste Nederlander op de vijf¬≠de plaats.

Voor K√ľhner (cover¬≠fo¬≠to) was het de eerste over¬≠win¬≠ning in het hoofd¬≠num¬≠mer van de Dutch Masters. Hij verdient met de zege 231.000 euro.

Willem Greve met Carambole
Willem Greve met Carambole (archief)

Willem Greve is na afloop super trots op zijn inmid¬≠dels al 17-jari¬≠ge hengst. ‚ÄěIk ben apetrots op Carambole. Dat hij op deze leef¬≠tijd nog zo meedoet met de abso¬≠lu¬≠te wereld¬≠top. Dat hij dit voor mij doet is gewel¬≠dig. In de eerste lijn reed ik zes galop¬≠spron¬≠gen, waar de winnaars er vijf reden. Daar had ik misschien iets minder beschei¬≠den moeten zijn, maar ja achter¬≠af is het mooi wonen. De rest van de barra¬≠ge liep super. Voor nu kon het eigen¬≠lijk niet beter, ik heb een super concours gehad en ik ben echt heel tevreden.‚ÄĚ

Wereldtop

De hele wereld­top bij de spring­rui­ters maak­te zijn opwach­ting op het paar­den­sport­eve­ne­ment The Dutch Masters in Den Bosch. De Zwitsers Steve Guerdat en Martin Fuchs, de nummers 1 en 2 van de wereld, waren even­eens van de partij, maar dron­gen niet door tot de beslis­sen­de barra­ge. Dat gold ook voor Jur Vrieling, die met Fiumicino van de Kalevallei een fout kreeg in de omloop en als 20e eindigde.

Onder de enke¬≠le aanwe¬≠zi¬≠gen tijdens het evene¬≠ment ook bonds¬≠coach Rob Ehrens. ‚ÄěHet is natuur¬≠lijk een hele ande¬≠re editie dan wat we normaal gewend zijn, maar qua sport is alles top gere¬≠geld hier. Ik heb van alles gezien, ik neem alles mee in de selec¬≠tie op weg naar de inter¬≠na¬≠ti¬≠o¬≠na¬≠le kampi¬≠oen¬≠schap¬≠pen. Er zijn ook veel paar¬≠den die hier nog niet lopen die we later in actie zien.‚ÄĚ

Ehrens wil na het CHIO Rotterdam begin juli de ruiters en paar¬≠den bekend maken die zullen deel¬≠ne¬≠men aan de Olympische spelen in Tokio.


gerelateerde berichten
Total
2
Share