Max Kühner wint Indoor Brabant, Willem Greve knap vijfde

Share
  • 25 april 2021 19:04

door: redactie, 25 april 2021 19:04

📌 Den Bosch
📝 paardensportnoord | KNHS

Max Kühner heeft de Grote Prijs gewonnen bij de Dutch Masters | Indoor Brabant in Den Bosch. De 47-jarige ruiter was met Elektric Blue P in de barrage net iets sneller dan Marlon Modolo Zanotelli op VDL Edgar M. Willem Greve was met de puik springende 17-jarige Carambole de beste Nederlander op de vijfde plaats.

Voor Kühner (coverfoto) was het de eerste overwinning in het hoofdnummer van de Dutch Masters. Hij verdient met de zege 231.000 euro.

Willem Greve met Carambole
Willem Greve met Carambole (archief)

Willem Greve is na afloop super trots op zijn inmiddels al 17-jarige hengst. ,,Ik ben apetrots op Carambole. Dat hij op deze leeftijd nog zo meedoet met de absolute wereldtop. Dat hij dit voor mij doet is geweldig. In de eerste lijn reed ik zes galopsprongen, waar de winnaars er vijf reden. Daar had ik misschien iets minder bescheiden moeten zijn, maar ja achteraf is het mooi wonen. De rest van de barrage liep super. Voor nu kon het eigenlijk niet beter, ik heb een super concours gehad en ik ben echt heel tevreden.”

Wereldtop

De hele wereldtop bij de springruiters maakte zijn opwachting op het paardensportevenement The Dutch Masters in Den Bosch. De Zwitsers Steve Guerdat en Martin Fuchs, de nummers 1 en 2 van de wereld, waren eveneens van de partij, maar drongen niet door tot de beslissende barrage. Dat gold ook voor Jur Vrieling, die met Fiumicino van de Kalevallei een fout kreeg in de omloop en als 20e eindigde.

Onder de enkele aanwezigen tijdens het evenement ook bondscoach Rob Ehrens. ,,Het is natuurlijk een hele andere editie dan wat we normaal gewend zijn, maar qua sport is alles top geregeld hier. Ik heb van alles gezien, ik neem alles mee in de selectie op weg naar de internationale kampioenschappen. Er zijn ook veel paarden die hier nog niet lopen die we later in actie zien.”

Ehrens wil na het CHIO Rotterdam begin juli de ruiters en paarden bekend maken die zullen deelnemen aan de Olympische spelen in Tokio.