Bas Moerings met hengst Ipsthar beste Neder­lander in ranking­proef CSI Ommen

Share
  • 5 juli 2024 12:20

door: Wendy Scholten, 5 juli 2024 12:20
Stegeren
stegen.net | persbericht

Bas Moerings was donder­dag bij het CSI Ommen de beste Neder­lander in het 1.50. Met de hengst Ipsthar pakte hij de derde plaats, achter de Ieren Alex­ander Butler en win­naar Simon McCarthy.

Moerings had de tijd van Alexander Butler nog kunnen verbeteren (slechts 0,01 seconde verschil), maar die van de andere Ierse springruiter Simon Mccarthy was ‘te gek’. In deze rankingproef op donderdagmiddag met ruim 7.000 euro voor de winnaar kwamen 53 ruiters aan de start en daarvan bleven er 24 foutloos.

CSI Ommen
Bas Moerings pakte de derde plaats met de hengst Ipsthar.
© CSI Ommen | Fototrailer

Bas Moerings pakte de derde prijs met de elfjarige KWPN-goedgekeurde hengst Ipsthar (v. Denzel van ’t Meulenhof) die uit eigen fokkerij komt. ,,Ik wilde graag vooraan meedoen, maar winnen van die hele snelle Ier was een flinke kluif geweest”, vertelt hij over de 3,4 seconden verschil.

Weer in vorm

Moerings: ,,Ik ben vooral bij dat Ipsthar weer in vorm is. Van de winter ging het even wat minder, heb ik de grote concoursen in Amsterdam en Den Bosch van mijn wensenlijstje gestreept en een nieuwe planning gemaakt. In Lier en in Frankrijk sprong hij weer sterke nulrondes. Op het NK sprong hij goed, maar miste we wat ritme en hadden we elke dag een fout, maar via nog wat concoursen staan we er weer. Hij is weer in vorm aan het komen.”

Met goede omlopen hoopt Bas Moerings zich weer in de kijker te rijden bij de bondscoach. ,,Er komen nog wat landenwedstrijden aan, in Falsterbo, Hickstead en Dublin. Ik hoop dat ik er één mag rijden, maar daar willen natuurlijk meer ruiters naar toe”, vertelt de Brabander die op plaats 300 op de wereldranking staat.


Stegen.net deelt vanaf nu ook berichten via WhatsApp. Je bent dan nog sneller op de hoogte van updates. 

‎Volg het kanaal paardennieuws op WhatsApp: klik hier

Volg ons via Telegram: https://t.me/paardennieuws