archief
contact
+31 6 53239630

Bas Moerings enige fout­loze in Grote Prijs CSI Twente

ūüďĆ GEESTEREN ‚ÄĒ Bas Moerings uit Roosendaal werd zon¬≠dag win¬≠naar van de Grote Prijs van het CSI Twente. De Brabander bleef met de hengst Ipsthar als enige van de drie kans¬≠heb¬≠bers in de bar¬≠rage nog¬≠maals fout¬≠loos. Hessel Hoekstra werd tweede. 
Bas Moerings - Ipsthar

ūüďĆ Geesteren
ūüďĚ Stegen.net

Slechts drie com­bi­na­ties stre­den in de bar­rage van de Grote Prijs van het CSI3* Twente om de hoog­ste eer. Bas Moerings sleepte daar­bij de hoofd­prijs in de wacht. De Brabantse rui­ter bleef met Ipsthar als enige nog­maals foutloos.

Van de 48 com­bi­na­ties die op de gras­mat in Geesteren ver­sche­nen ble­ven er slechts drie dus fout­loos: Bart Moerings, de Duitse ama­zone Nina Piasecki en Hessel Hoekstra uit Lelystad.

De rui¬≠ter van Stal Wiefferink in Wierden opende de beslis¬≠sende ronde, maar tikte een balk uit de lepels. De Duitse moest met haar 12-jarige hengst Sheikh twee spring¬≠fou¬≠ten noteren. 

Moerings, rij¬≠dend op de door zijn ouders gefokte Ipsthar, wist dat een fout¬≠loze rit hem de zege zou ople¬≠ve¬≠ren. Daarin slaagde de Brabander als laat¬≠ste star¬≠ter in de bar¬≠rage. Daarmee behaalde Bas Moerings zijn eer¬≠ste zege ooit in een drie ster¬≠ren Grote Prijs.

Olympisch kam­pi­oen

Bij de afval­lers was Ben Maher wel de opval­lend­ste naam. De Olympisch kam­pi­oen van Tokio kwam met zijn top­per Explosion W aan de start en ver­liet met 12 straf­pun­ten de piste. Maher was naar Geesteren geko­men op ritme op te bou­wen rich­ting het CHIO Aken. Ook Gerco Schröder kon geen pot­ten bre­ken en liet met Jet Run 17 straf­pun­ten noteren.

Uitslag Grote Prijs CSI Twente 2022:

Ruiter

Paard

tijd

1.

Bas Moerings

Ipsthar
v. Denzel vh Meulenhof

0‚Äď41.39

2.

Hessel Hoekstra

Icoon VDL
v. VDL Bubalu

4‚Äď39.63

3.

Nina Piasecki

Sheikh
v. Styakkato

8‚Äď42.11


gerelateerde berichten
Total
2
Share