Mooi debuut Coby van Baalen met Welt Hit

Mooi debuut Coby van Baalen met Welt Hit

24 januari 2001 18:48 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

Maasdijk | STEGEN.NET

door: Karin de Haan

Coby van Baalen had afgelopen zondag een mooi debuut met de KWPN goedgekeurde hengst Welt Hit. De combinatie scoorde ruim 70% in de Lichte Tour. De aanleuning was mooi en het beeld kwam sympathiek over.

,,Ik heb deze proef vooral geprobeerd om netjes te rijden. Alles goed af te werken en geen onnodige risico’s te nemen. Ik vind Welt Hit een fantastisch paard, het is een hele mooie hengst met drie goede basisgangen en een enorme uitstraling. Daarbij heeft hij een ontzettend ego, is een echte persoonlijkheid. Over zijn nafok weet ik eigenlijk nog niet zo veel, ik heb er nog maar weinig van gezien. Dat komt ook, omdat de sport zoveel tijd vergt. Ik heb gewoonweg geen tijd om keuringsevenementen te bezoeken. Eigenlijk heeft het wel heel erg mijn interesse, maar het komt er gewoon niet van. Maar ik denk dat dat vanzelf wel gaat komen. Dat is met Ferro namelijk net zo gegaan. Er kwamen vanzelf mensen naar me toe met jonge Ferro’s, voor instructie of advies. En zo word je er toch mee geconfronteerd”, vertelt Coby.

Welt Hit is in eigendom van Dekstation de Havikerwaard. ,,We zijn zeker van plan om Welt Hit, maar ook onze andere hengsten in de sport te blijven presenteren. Dat is toch de trend van vandaag de dag. Zolang het te combineren is met de dekdienst is dat natuurlijk geen probleem”, vertelt Patricia v.d. Kamp namens de Havikerwaard. ,,We zijn dan ook ontzettend blij met de goede resultaten van Welt Hit, maar ook van bijvoorbeeld Mendel, die verleden week in Giesbeek in het ZZ-L twee keer bovenaan eindigde met Kirsten Beckers. We zitten vlak voor het dekseizoen en als de hengsten zich dan zo in de kijker lopen is dat alleen maar mooi.”

Goede tweede werd in deze Prix St Georges rubriek Patrick van der Meer met de bruine Kadirmo. Met bijna 65% was Peggy Vermaat met Joyeur ook goed op dreef en nam de derde plaats voor haar rekening.

De ZZ-Z-rubrieken werden gedomineerd door Hans Peter Minderhoud met Levita, die twee keer goed was voor het oranje lint. Dennis Ausma was in deze rubriek een keer tweede met de vosruin V.d. Valk’s Kassander (v. De Saint Urus d’Olympe).

In de andere ZZ-Z proef was het Valesca Visser met de Mytens xx x Le Mexico-zoon Hamilton die de tweede plaats voor haar rekening nam. Derde plaatsen waren er voor Anita van Mierlo met Eminent (v. Akteur), die in de galoponderdelen weet te scoren en Marc Hoeffgen met de chique Lapagayo (v. Michelangelo).