archief
contact
+31 6 53239630

Subtop: Debuut Hertsig levert eerste plaats op

EXLOO — In Exloo was de hoog­ste dagsco­re tijdens de Subtopwedstrijd giste­ren voor Richella Hertsig. Samen met haar Resonanz (v. Rohdiamant) debu­teer­de ze in de ZZ-Zwaar en scoor­de direct 67,43%. De ande­re ZZ-Zwaar proef werd gewon­nen door Nicky Snijder met Kalshoven’s Zalsa en Jazz. 
Richella Hertsig met Resonanz. ©Stal Larmoyeur

blokjeEXLOO | HOEFSLAG
In Exloo was de hoog­ste dagsco­re tijdens de Subtopwedstrijd giste­ren voor Richella Hertsig. Samen met haar Resonanz (v. Rohdiamant) debu­teer­de ze in de ZZ-Zwaar en scoor­de direct 67,43%. De ande­re ZZ-Zwaar proef werd gewon­nen door Nicky Snijder met Kalshoven’s Zalsa & Jazz (v. Jazz).

In de Grand Prix en Intermediaire II werden ook mooie winnen­de scores behaald door respec­tie­ve­lijk Dennis Ausma (66,15%) en Romy van der Schaft (66,58%). In de Lichte Tour waren het Noortje Zuidgeest (63,75%) in de Intermediaire I en Elise Kranenburg (64,01%) in de Pirx st. George die de beste waren.

Richella Hertsig met Resonanz. ©Stal Larmoyeur
Richella Hertsig met Resonanz.
STAL LARMOYEUR

Dolblij vertelt Richella over haar 13-jari­ge hengst waar­mee ze één proef start­te: ‘Ondanks dat het flink waai­de was ‘Rees’ goed bij de les. Ik kon eigen­lijk zo rijden zoals ik thuis ook rijd. De uitge­strek­te galop, serie, maar ook het draf­ge­deel­te scoor­den goed. Zelf vond ik dat ik de pirou­et­tes net iets actie­ver kon rijden. Ik heb hem twee jaar gele­den gekocht van de fami­lie Nijpjes. Ik leste toen nog bij Coby van Baalen in Brakel, maar omdat ik in Groningen woon kost­te dat best veel reis­tijd. Inmiddels krijg ik les van Christa Larmoyeur. Zij helpt mij proef­ge­richt, maar ook om Rees actie­ver en scher­per aan het been te krijgen.’

Christa vult aan: ‘Richella heeft een zeer ijve­ri­ge instel­ling en is ‘bere’ fana­tiek en dat alle­maal naast haar school. Dat vind ik heel knap.’ Over de toekomst zegt Richella: ‘Ik wil met hem graag Prix st. George gaan rijden en als het goed gaat ook bij de Young Riders. Rees is een heel lief paard. Het lijkt wel alsof hij niet door heeft dat hij hengst is, want ik kan hem op de vracht­wa­gen en op stal gewoon naast een merrie zetten.’ Met haar merrie Baccarole DVB (v. Kigali) scoor­de ze 62,86% wat een zesde plek ople­ver­de in deze rubriek.
In de twee­de ZZ-Zwaar proef scoor­de Nicky 62,86% met zijn Kalshoven’s Zalsa & Jazz en won.

Midden en Zware Tour

Dennis Ausma zadel­de zijn Gribaldi-nako­me­ling De Bruin’s Randy en reed naar een persoon­lijk record van 66.15% in de Grand Prix. In de Intermediaire II was Siegneur 10 (v. Lord Sinclair) de beste (66,58%) met in het zadel Romy van der Schaft.

Elise Kranenburg debu­teer­de met haar erva­ren bonte Pina Colada (v. Carentino) in de Prix st. George. Een mooi percen­ta­ge van 64,01 was hun verdien­ste. Met T Date M (v. Metall) schreef Noortje Zuidgeest de Intermediaire I op haar naam. De jury­le­den kwamen uit op een score van 63,75%. (CdB)

dit is een extern bericht uit de rss-feed van : Hoefslag

gerelateerde berichten
Total
0
Share