Subtop: Debuut Hertsig levert eerste plaats op

Subtop: Debuut Hertsig levert eerste plaats op

18 augustus 2014 11:37 Uit

Door KNHS
 
Leestijd: 2 minuten

blokjeEXLOO | HOEFSLAG
In Exloo was de hoogste dagscore tijdens de Subtopwedstrijd gisteren voor Richella Hertsig. Samen met haar Resonanz (v. Rohdiamant) debuteerde ze in de ZZ-Zwaar en scoorde direct 67,43%. De andere ZZ-Zwaar proef werd gewonnen door Nicky Snijder met Kalshoven’s Zalsa & Jazz (v. Jazz).

In de Grand Prix en Intermediaire II werden ook mooie winnende scores behaald door respectievelijk Dennis Ausma (66,15%) en Romy van der Schaft (66,58%). In de Lichte Tour waren het Noortje Zuidgeest (63,75%) in de Intermediaire I en Elise Kranenburg (64,01%) in de Pirx st. George die de beste waren.

Dolblij vertelt Richella over haar 13-jarige hengst waarmee ze één proef startte: ‘Ondanks dat het flink waaide was ‘Rees’ goed bij de les. Ik kon eigenlijk zo rijden zoals ik thuis ook rijd. De uitgestrekte galop, serie, maar ook het drafgedeelte scoorden goed. Zelf vond ik dat ik de pirouettes net iets actiever kon rijden. Ik heb hem twee jaar geleden gekocht van de familie Nijpjes. Ik leste toen nog bij Coby van Baalen in Brakel, maar omdat ik in Groningen woon kostte dat best veel reistijd. Inmiddels krijg ik les van Christa Larmoyeur. Zij helpt mij proefgericht, maar ook om Rees actiever en scherper aan het been te krijgen.’

Christa vult aan: ‘Richella heeft een zeer ijverige instelling en is ‘bere’ fanatiek en dat allemaal naast haar school. Dat vind ik heel knap.’ Over de toekomst zegt Richella: ‘Ik wil met hem graag Prix st. George gaan rijden en als het goed gaat ook bij de Young Riders. Rees is een heel lief paard. Het lijkt wel alsof hij niet door heeft dat hij hengst is, want ik kan hem op de vrachtwagen en op stal gewoon naast een merrie zetten.’ Met haar merrie Baccarole DVB (v. Kigali) scoorde ze 62,86% wat een zesde plek opleverde in deze rubriek.
In de tweede ZZ-Zwaar proef scoorde Nicky 62,86% met zijn Kalshoven’s Zalsa & Jazz en won.

Midden en Zware Tour

Dennis Ausma zadelde zijn Gribaldi-nakomeling De Bruin’s Randy en reed naar een persoonlijk record van 66.15% in de Grand Prix. In de Intermediaire II was Siegneur 10 (v. Lord Sinclair) de beste (66,58%) met in het zadel Romy van der Schaft.

Elise Kranenburg debuteerde met haar ervaren bonte Pina Colada (v. Carentino) in de Prix st. George. Een mooi percentage van 64,01 was hun verdienste. Met T Date M (v. Metall) schreef Noortje Zuidgeest de Intermediaire I op haar naam. De juryleden kwamen uit op een score van 63,75%. (CdB)

dit is een extern bericht uit de rss-feed van : Hoefslag

Deel dit bericht