Pinksterconcoursen Eext en De Wijk vestigen records

Share
  • 27 mei 2009 20:23

door: redactie, 27 mei 2009 20:23

EEXT/DE WIJK – De Drentse Pinksterconcoursen in Eext en De Wijk verwachten beiden een record aantal deelnemers. ,,Wij zitten op 2500 deelnemers. Dat is echt ongekend”, aldus Alice Hendriks van het CH De Wijk.

Eext heeft voor 't eerst een klavertje drie rubriek.

Eext heeft voor 't eerst een klavertje drie rubriek.

De Wijk begint op zaterdag met het evenement op het fraaie landgoed Dickninge. Op Pinkstermaandag volgt dan de hoofdmoot, met dressuur, springen en tuigpaarden. ,,De voorbereidingen zijn in volle gang. Met vele vrijwilligers worden de terreinen momenteel ingericht. Zonder deze mensen zouden we niks kunnen beginnen. We zijn ze dan ook allemaal heel dankbaar voor hun hulp”, aldus Hendriks.

Onder het record aantal deelnemers bevindt zich o.a. Olympisch amazone Angelique Hoorn. Haar collega-Olympiër Marc Houtzager heeft een uitnodiging gekregen om op een internationale wedstrijd in Wiesbaden te starten en heeft derhalve CH De Wijk af moeten zeggen. Maar met de wereldkampioen bij de jonge springpaarden, Michael Greeve, de dressuurwinnares van vorig jaar, Diana Boer uit Slagharen en KNHS-kampioene Astrid Reinders belooft het concours ook nu weer een hoog niveau te bereiken.

Eext staat aan de vooravond van de 80e editie en heeft deze keer de hoogste categorie tuigpaarden in huis. Volgend jaar lopen de beste paarden in De Wijk, zo hebben de beide Drentse evenementen in goed overleg afgesproken. Eext, dat ook een record aan inschrijvingen kent, biedt een driedaags programma, met op zondag ook Subtop dressuur. Op Pinkstermaandag zijn de hoogte klassen springen, de tuigpaarden (met klavertje drie aanspanning) en de kür op muziek. Shows komen van Wilmer Lanning, het Friese dekhengsten viertal en het Team Van der Kamp.

NHP