Lisa Broekert verheugt zich op reeks evenementen Hippisch De Wolden

Share
  • 29 april 2016 16:49

door: redactie, 29 april 2016 16:49

DE WIJK | STEGEN.NET
Paardenliefhebbers in Zuidwest-Drenthe mogen zich weer verheugen op een reeks van hippische evenementen in de gemeente De Wolden. Onder de noemer Hippisch De Wolden treden de organisaties opnieuw als één merk naar buiten. Lisa Broekert kijkt als deelnemer erg uit naar de wedstrijden.

Over twee weken, van 13 tot en met 16 mei, staat het eerste evenement op het programma, het CH De Wijk. Het Pinksterweekend biedt op het prachtige landgoed Dickninge een breed hippisch programma met breedtesport in alle klassen en tevens topsport.

Lisa Broekert
Eén van de deelnemers is ook dit jaar weer Lisa Broekert uit De Wijk. Ze zat al op zeer jonge leeftijd op de pony, ze was nog maar drie jaar. Vanaf zes jaar mag je deelnemen aan wedstrijden, maar omdat het Pinksterconcours een week voor haar zesde verjaardag was, werd hier een uitzondering op gemaakt, zodat Lisa haar allereerste wedstrijd op het Pinksterconcours kon rijden.

Hippisch De Wolden. Lisa Broekert tijdens het CH De Wijk van vorig jaar.

Lisa Broekert tijdens het CH De Wijk van vorig jaar.

Tot haar zestiende is ze lid geweest van ponyclub de Reestruiters, daarna is ze overgestapt naar de rijvereniging Viribus Unitis. Lisa heeft vanaf haar allereerste wedstrijd geen Pinksterconcours overgeslagen en vanaf haar vijftiende jaar elk jaar deelgenomen in het Z en ZZ springen.

Lisa Broekert heeft verscheidene keren meegereden met de ereronde van de prijswinnaars en won in 2007 zelfs de Prix de Vainqueur. ,,Het geeft altijd wel een kick om mee te rijden op het hoofdterrein, dat heeft toch iets bijzonders. De Prix de Vainqueur winnen was destijds erg bijzonder, maar het is alweer even geleden dus misschien wordt het eens tijd dat ik hem weer win. De concurrentie is zoals alle jaren wel groot, dus het zal niet makkelijke worden”, aldus Lisa.

Zeven paarden
Lisa rijdt op dit moment zeven paarden en heeft een tijdelijk dienstverband bij het KWPN, waar ze de hengsten voor het verrichtingsonderzoek rijdt. Lisa heeft de opleiding Facilitair Management gedaan en geeft de voorkeur om paarden te combineren met een parttime baan. Doordat haar dienstverband afliep zit ze nu tijdelijk fulltime in de paarden, maar hoopt in de toekomst toch weer een parttime baan te vinden die gecombineerd kan worden met het paardrijden.

Het pinksterconcours is volgens Broekert één van de leukste en gezelligste concoursen van het jaar. ,,De organisatie gaat met de tijd mee en probeert er elk jaar weer een mooi programma van te maken. Sinds vorig jaar maak ik deel uit van het bestuur van de rijvereniging, waardoor ik nog meer betrokken ben bij het organiseren van het concours. We proberen er ook dit jaar natuurlijk weer een geslaagde editie van te maken en ook persoonlijk ga ik mijn uiterste best doen om er een succesvol concours van te maken!”