Bert-Jan Zuidema heerst op CH De Wijk

  • 16 juni 2011 21:40
door: redactie, 16 juni 2011 21:40

DE WIJK – Bert-Jan Zuidema heeft op Pinkstermaandag de Grote Prijs van het CH De Wijk gewonnen. De ruiter uit Linde deed dat met zijn toppaard UB40 (v. Voltaire).

In de winning round kwamen tien van de twaalf combinaties foutloos rond. De verschillen in tijd waren minimaal. Michiel Brusse uit Wapserveen leek lange tijd met de overwinning aan de haal te gaan, dankzij een snelle rit met Wicka (37.60 sec). Maar Bert-Jan Zuidema klopte Brusse op de valreep, met een tijd van 36.82.

Bert-Jan Zuidema was met UB40 zeer succesvol in De Wijk.

Zuidema: ,,Het is de eerste keer dat ik hier de finale win. Ik heb in geen jaren hier het Pinksterconcours gereden. Ik ben blij dat ik hier ben gekomen, ik heb goed geboerd. De paarden sprongen heel fijn. Ze werkten heel goed mee, ik heb fijn gereden.” Zuidema won eerder op de dag ook het ZZ-klassiek en werd gehuldigd als beste deelnemer in de Z en ZZ, waarmee hij een fiets verdiende.

Stegen.net