Marc Houtzager geklopt door vriendin Julia Kayser

Share
  • 4 augustus 2002 19:42

door: redactie, 4 augustus 2002 19:42

RUINERWOLD | STEGEN.NET
Al drie jaar zijn ze samen, springruiter Marc Houtzager en zijn Oostenrijkse vriendin Julia Kayser. Doorgaans in prima harmonie, maar gisteren werd er even een flink robbertje gevochten. In de springpiste wel te verstaan. Met als resultaat dat Kayser met de gebruikte Mazda – hoofdprijs in de Z/ZZ-finale – naar huis mocht.

De overwinning van Kayser kwam bepaald niet uit de lucht vallen. Eerder op de dag won ze al het ZZ-klassiek en het ZZ twee fasen met haar paard HBC Quella, een dMarc Houtzagerochter van de bekende hengst Heartbreaker. Zes van de tien gekwalificeerde combinaties keerden terug voor de barrage, waaronder titelverdediger Peter Hokse. In de barrage werden de risico`s niet geschuwd en het bleef daardoor spannend tot het eind. Marc Houtzager was met HBC Nena (v. Libero H) de eerste die nogmaals foutloos wist te blijven. Hij leek al bijna zeker van de overwinning, maar toen moest zijn vriendin nog als laatste in de baan verschijnen. Zij bleek nog een fractie sneller foutloos rond te kunnen gaan.

Kayser ging nog niet eerder rechtstreeks het duel aan met haar levensgezel. Dat de strijd nu in haar voordeel uitpakte deed haar deugd, maar ze bleef met beide benen op de grond. ,,Marc is me eigenlijk altijd de baas. Hij timmert flink aan de weg, ook op internationale wedstrijden. Zelf heb ik twee paarden voor het grote werk, maar het wil de laatste tijd niet zo vlotten.” In Ruinerwold had Kayser in elk geval niet te klagen. De Oostenrijkse heeft al drie jaar een relatie met Marc Houtzager en sinds anderhalf jaar woont ze ook in Rouveen.