archief
contact
+31 6 53239630

Bert Jan Zuidema wint spannend sluitstuk CH De Wolden

Het prestigieuze CH De Wolden beleefde zondagmiddag een prachtige ontknoping, waarbij zelfs de zon scheen over het doorweekte terrein. In de Grote Prijs knoopten zes deelnemers in de barrage de strijd aan, waarbij Bert Jan Zuidema als laatste starter met de zege naar huis ging. De 27-jarige ruiter uit Linde bleek met zijn paard December meer dan een seconde sneller dan Marc Houtzager, die met Tamino lange tijd de leiding had.

De opgave die Jack Meuleman had gebouwd bleek pittig, al leek dat in het begin niet zo. Van de eerste zes starters bleven er vier foutloos en iedereen verwachtte daarom dat de barrage overvol zou raken. Maar dat bleek niet het geval. Zes combinaties van de ruim 40 hielden de nul op het scorebord. ,,Het was een pittige proef”, stelde Marc Houtzager. ,,Het verbaast mij niet dat er maar zo weinig de barrage haalden.”

De jonge amazone Maaike Koopmans zette overigens de snelste tijd neer in het basisparcours, maar zij maakte een springfout. Koopmans eindigde als zevende. Houtzager was de eerste die zich kon voorbereiden op de barrage en even later ging ook zijn vriendin, de Oostenrijkse Julia Kayser, foutloos rond. En even later volgden Albert Zoer en Wendy Veldman. Zuidema was de laatste ruiter die de barrage haalde.

In die barrage had Houtzager lang zicht op de overwinning. Met zijn paard Tamino zette hij als eerste starter een behoorlijke tijd neer (38.92) en bleef ook foutloos. Kayser maakte een springfout en na haar kwam Zoer. De ruiter uit Echten, een paar maand geleden nog wereldkampioen met het Nederlands team, ging met Tristan supersnel rond. Maar Zoer ging op de laatste hindernis in de fout. Wendy Veldman maakte daarna ook een springfout en de Mexicaan Ernesto Canseco ging aanzienlijk langzamer rond dan Houtzager. De druk kwam vervolgens op de laatste starter Bert Jan Zuidema. Maar met December bleef hij koel, foutloos en zette ook nog de snelste tijd neer. Hij was zelfs nog één honderste van een seconde sneller dan Zoer. Houtzager werd tweede: ,,Ik wist dat het wel sneller kon dan mijn tijd, maar ik ben tevreden.” Zuidema glom na afloop uiteraard van oor tot oor. ,,Ik ben hier ontzettend blij mee. December is een superpaard dat ik zelf heb opgeleid.

Total
0
Shares
gerelateerde berichten
Total
0
Share