Geblesseerde Anky vertrouwt op Bonfire om weer routine op te doen

Share
  • 1 maart 2003 08:21

door: redactie, 1 maart 2003 08:21

ERP | Stegen.net | archief maart 2003
Anky van Grunsven neemt in mei weer plaats in het zadel. De olympisch dressuurkampioene, herstellende van een gecompliceerde beenbreuk, hoopt vervolgens binnen enkele weken haar rentree in een wedstrijd te maken. Van Grunsven staat door de blessure sinds januari buitenspel.

Normaal gesproken kan de Brabantse amazone, een van de besten ter wereld, in juni weer starten op de nationale titelstrijd in Nijmegen. In elk geval is ze ruimschoots op tijd voor het Europees kampioenschap, in augustus in Hickstead. Met haar jonge paarden Gestion Krack en Gestion Salinero was Van Grunsven hard op weg terug te keren naar de wereldtop. In het najaar won ze alweer twee wereldbekerwedstrijden, in Maastricht en Mechelen. De paarden worden momenteel in conditie gehouden door Sjef Janssen, trainer en partner van Van Grunsven.

Stilstaan bij haar terugkeer doet ze nog niet. ,,Ik wil er niet aan denken. Wie van een paard valt moet er meteen weer op, maar in mijn geval was dat wat moeilijk. Voorlopig houd ik me met andere zaken bezig. Als het zover is komt het ongetwijfeld goed.”

Voor de eerste stappen gaat Van Grunsven gebruik maken van de diensten van Bonfire, het paard waarmee ze haar grote successen vierde. Het dier is met pensioen en stapt vrolijk rond in de wei. In geen enkel paard echter heeft de amazone meer vertrouwen. Op vier plaatsen brak Van Grunsven haar linkerbovenbeen. Momenteel revalideert ze thuis, de laatste weken van het herstel zullen op het nationaal sportcentrum van Papendal plaatsvinden. Pas na Athene 2004 wil Van Grunsven de ijzeren pin uit haar been laten verwijderen. ,,Als dat allemaal verantwoord is tenminste. Maar voor de Olympische Spelen wil ik liever niet het risico van een terugslag lopen.”