Painted Black loopt blessure op

Share
  • 21 mei 2009 17:22

door: Steven Stegen, 21 mei 2009 17:22

ERP – Anky van Grunsven kan de komende maanden geen beroep doen op IPS Painted Black. De hengst is tijdens het dekken gewond geraakt aan zijn heup.

Anky met Painted Black. ©Jacob Melissen

Anky met Painted Black. ©Jacob Melissen

De verwachting is dat Painted Black (Gribaldi x Ferro) binnen één tot twee maanden weer volop in training kan zijn. ,,Ik baal enorm, maar gelukkig komt het wel allemaal weer goed”, zei Van Grunsven tegen Omroep Brabant. ,,Ik geef het paard nu alle tijd om te herstellen.”

Met Painted zou Van Grunsven in juni enkele wedstrijden rijden. Met de hengst werd de olympisch kampioene onlangs derde in de finale van de wereldbeker. Normaal gesproken start Van Grunsven de komende zomer op de nationale- en Europese titelstrijd met Salinero, paard nummer één van stal.

NHP