Home » Geslaagd dressuurtreffen in Eext
dressuur

Geslaagd dressuurtreffen in Eext

De negende editie van het jaarlijkse dressuurtreffen van de rijvereniging Annen leverde zaterdag aan de rand van Eext een dubbele overwinning op voor Menthilde Strating. De amazone uit Annen wist met haar paard Leonardo beide Z2-proeven te winnen. Strating rekende in beide proeven af met Truusje Smeding uit Vries.

De Rabobank-wedstrijd van de LR Annen was dit jaar uitstekend bezet. Ook in de zwaarste rubrieken was er sprake van goede deelname. In de zwaarste klasse verschenen 19 combinaties aan de start. De ringen lagen er goed bij en de juryleden Jan Tijdens en Geert Wieringa konden een redelijk aantal promotiepunten kwijt. Toch bleek duidelijk dat veel combinaties nog moeten wennen aan de buitenlucht, na een lang indoorseizoen.

Menthilde Strating wist beide proeven te winnen. Met haar Concorde-nazaat Leonardo behaalde ze in de eerste proef de winnende score van 193 punten. In de tweede proef zag ze haar optreden beloond met 192 punten. Truusje Smeding pakte in beide gevallen de tweede prijs. De amazone uit Vries deed dat met haar paarden Odif en O.O. Smeding nam ook de beide derde plaatsen voor haar rekening.

Het was voor Truusje Smeding het tweede optreden in de buitenlucht van dit seizoen. Na de verkoop van haar Z2-topper Kenton (v. Ferro) is ze snel weer terug op het hoogste niveau van de basissport. ,,Met twee hele fijne paarden. Vooral Odif, een nakomeling van de hengst Havel, ben ik erg in mijn sas.” Met de tweede plaats kon Smeding best leven. ,,Odif toonde hele goede momenten, maar hij maakte ook een paar kleine foutjes. Bij de uitgestrekte draf maakte hij tactfouten.”

Op stal is bij Smeding het nodige veranderd. Twee maanden geleden kwam het tot een breuk tussen Smeding en haar pupil Emmelie Scholtens. Smeding betreurt dat zeer. ,,Het is jammer, want we hebben toch ruim twee jaar heel goed samengewerkt. Het betekent nu wel dat ik veel meer werk heb te doen.” Sportief heeft Smeding evenwel geen klagen. Met haar topper Herbie, inmiddels gevorderd tot de Grand Prix, gaat het crescendo. ,,Komende vrijdag reizen we af naar het Duitse Meppen voor een internationale wedstrijd. Gelukkig kan ik daar aan de bak. In Nederland liggen de grotere wedstrijden grotendeels stil door de vogelpest.”

In de Z1 gingen de overwinningen naar Lina van der Scheer, die met Ozo 197 punten behaalde en naar Ivonne Prijt, die met Viktori B op 196 punten uitkwam. Het gemiddelde niveau in deze klasse lag beduidend hoger dan in de Z2. De M2 bracht overwinningen voor Mariëtte Hazenberg en Roelfien van Es. In de M1 wisten zowel Tineke Stegen (met Paddington) als Laura Zwart (met Polivia) twee proeven te winnen.

Deel dit met je vrienden