Home » Laura Zwart en Paulien Alberts winnen Z2-rubrieken op CH Eext
dressuur

Laura Zwart en Paulien Alberts winnen Z2-rubrieken op CH Eext

Laura Zwart en Paulien Alberts waren zaterdag de winnaars in de Z2-proeven tijdens het CH Eext. De rubrieken waren goed bezet en het was ongekend spannend in beide proeven. De deelnemers in de top van het klassement deden weinig voor elkaar onder.

Paulien Alberts won de eerste proef met haar paard BB King. De combinatie uit Emmen behaalde een mooi resultaat: 235 punten. Dat was één puntje meer dan Jarmilla Peterson met Woody en Cecile Smit met Bolero, die met 234 punten de tweede plaats deelden.

Laura Zwart Tiemen CH Eext
Laura Zwart met Tiemen (archief). ©Roos Meertens

In de tweede proef ging de overwinning naar Laura Zwart uit Oosterwolde met Tiemen. Zij behaalden 233 punten. Floor Vos uit Valthe pakte met Filottie de tweede plaats met 230 punten. Daarna volgden Laily Barelds met Aerro H en de winnares van de eerste proef Paulien Alberts. ,,In de tweede proef was BB King wat moe. Misschien heb ik hem ‘s morgens iets te lang gelongeerd. Maar ik ben super trots op de eerste en vierde plaats”, aldus Paulien Alberts op haar Facebookpagina.

Floor Vos imponeerde in de Z1. Met Catalia won ze de eerste proef (227). Laura Zwart was in de tweede proef de beste met Bimalia (225).

over de auteur

redactie

De redactie van Stegen.net bericht sinds 1995 over de paardensport, met het accent op Noord-Nederland.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net