CH Ruinerwold: Auto voor Michiel Brusse

  • 8 augustus 2004 20:29
door: redactie, 8 augustus 2004 20:29

Michiel Brusse heeft zondag de finale gewonnen van het concours hippique in Ruinerwold. De 37-jarige ruiter uit Wapserveen zag zijn optreden in de gecombineerde Z- en ZZ-finale beloond met een tweedehands auto, want dat is traditioneel de hoofdprijs op dit evenement van de paardensportvereniging De Woldruiters.

Veel aandacht ging uit naar de finale van het concours, waarbij de vijf beste combinaties uit de Z en de vijf besten uit de ZZ de strijd mochten aanbinden. Na een spannende barrage bleek Michiel Brusse uiteindelijk de beste, ondanks de springfout die zijn paard New Delhi maakte. Brusse kon daarop met de tweedehands auto naar huis, met in het achterhoofd de wetenschap dat de vorm er nu is. Op het CH Burgum greep hij onlangs nog naast de hoofdprijs, maar in Ruinerwold was hij best in vorm. Brusse won niet alleen de finale, maar schreef ook het ZZ-progressief op zijn naam. Volgend weekend zijn in Emmen de Drentse kampioenschappen en daar is Brusse, die in februari indoorkampioen werd met One Way, één van de favorieten.

Andere ruiters die zich in Ruinerwold uitstekend presenteerden waren Gert van der Hof uit Slagharen, die met Labor’s Knoxville tweede werd in het ZZ-twee fasen en Daan van Geel uit Erica, die eerste èn tweede werd in het ZZ-klassiek. Het Z-klassiek werd gewonnen door Mas van Veenendaal van de rijvereniging Noordoostpolder.

Dressuur

Er werd in Ruinerwold niet alleen gesprongen, maar er was ook een omvangrijk dressuurprogramma. Loes Corsel maakte daarbij de beste indruk. De amazone uit Emmen won de tweede Z2-proef met O’Times met 193 punten. Ilona Mens van de rijvereniging Noordwolde was in de eerste proef de beste met haar paard Pionier met 185 punten. In de Z1 acteerde Eline Klont van de Stroomruiters uit Beilen opvallend. Ze werd eerste en tweede met haar paard Diego Velasquez. In de M1 wist Klont met San Siro een proef te winnen.