Dennis van den Brink wint Grote Prijs CH De Wolden

  • 29 juli 2012 19:34

door: redactie, 29 juli 2012 19:34

VEENINGEN
Dennis van den Brink sloot het CH De Wolden zondag in stijl af. Het talent uit Nijkerkerveen sloot een geweldig evenement af met een prachtige zege in de Grote Prijs met zijn paard Royal Dream. Slechts vier combinaties haalden de barrage.

In de barrage ging Michiel Brusse uit Wapserveen als eerste van start met Cannavaro D (v. Caplan). Brusse deed het in die barrage erg rustig aan, maar bleef foutloos. Mareille van Geel-Schröder uit Gees reed met de hengst Winston (v. Heartbreaker) weliswaar sneller, maar ook zij nam niet veel risico. Rabo Talententeamlid Dennis van den Brink ging wel voluit en dook met Royal Dream (v. Indoctro) maar liefst vijf seconden onder de tijd van Mareille van Geel en tien seconden onder de tijd van Brusse.

Dennis van den Brink en Royal Dream bij de prijsuitreiking. ©Rik Hovingh

Voor deze ruiter was deze Grote Prijs een mooie generale repetitie richting het EK voor Young Riders, dat van 14 tot en met 19 augustus in het Oostenrijkse Ebereichsdorf wordt verreden. ,,De tijd was inderdaad heel erg snel, maar toch had ik niet het gevoel dat het een jakkerpartij was. De rit verliep helemaal zoals ik me had voorgesteld. Het is fijn om hier te winnen. Dit is een super concours en nu ook eens met veel zon. Het net een soort ‘klein Aken’.”

Dennis van den Brink bezig met z’n parcours met Royal Dream. ©Roos Meertens

De laatste starter in de barrage Doron Kuipers uit Mijnsherenland, die ook naar het EK voor Young Riders gaat, probeerde met Ups-a-daisy (v. Gentleman) de tijd van Van den Brink te verbeteren. Het leek er op dat hij daarin zou slagen, tot hij op de één na laatste hindernis een foutje maakte. Daardoor eindigde Kuipers als vierde.

Eerder deze zondag had Van den Brink met Wet Wet (v. Phin Phin) al de finale van de Small Tour weten te winnen, terwijl Rabo Talententeamlid Sjaak Sleiderink uit Weerselo met BMC Boemerrang (v. Namelus R) de finale van de Youngster Tour winnend had weten af te sluiten. De zege in de finale van de Medium Tour ging naar Anne-Liza Makkinga (Ommen) met Waikiki (v. Lovis Corinth).
[Stegen.net | KNHS]