Prima start NZO-competitie in Vlagtwedde

Share
  • 17 oktober 2004 19:50

door: redactie, 17 oktober 2004 19:50

VLAGTWEDDE | STEGEN.NET
De Noord Zee Olie dressuurcompetitie kende het afgelopen weekend een prima start. De sterk bezette rubrieken verliepen keurig volgens schema in manege De Wolverlei in Vlagtwedde. De accommodatie lag er keurig netjes bij, waardoor de deelnemers tot optimale prestaties konden komen. Wilmer Lanning en Eline Klont wonnen de Z2-rubrieken.

Wilmer Lanning neemt de prijs in ontvangst.

Wilmer Lanning neemt de prijs in ontvangst.

In de eerste groep jureerde Ini van Daalen-Slot en zij zette Eline Klont met de fraaie schimmel Diego Velasquez (v. De Niro) aan kop. De combinatie van de Stroomruiters behaalde 198 punten. Goede tweede was Marjan van Dijk. Ze reed met Marel (v. Havel) een foutloze en gedegen proef, goed voor een score van 193. ,,Ik heb vandaag echt heel fijn gereden”, blikte Van Dijk tevreden terug. De derde plaats in deze groep ging naar Martine Nienhuis met Pretorius (v. Flemmingh).

In groep twee, gejureerd door mevrouw Dragt-Bijker, was het heel spannend. Wilmer Laning eiste met minimale voorsprong de overwinning op. Met de KWPN-hengst Wijdewormer’s Riant (v. Jazz) behaalde hij 197 punten. Truusje Smeding deed daar met Odif met 196 nauwelijks voor onder. De derde plaats was voor Sofia Verduin met Oliver Twist.