Weite Oldenziel begint sterk aan indoorseizoen

Weite Oldenziel begint sterk aan indoorseizoen

2 oktober 2005 18:38 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

📌 Exloo
📝 STEGEN.NET

Springruiter Weite Oldenziel is bijzonder sterk begonnen aan het winterseizoen. Op het eerste indoor in het hippisch centrum Exloo domineerde de ruiter uit Gieten de ZZ-klasse.

Oldenziel eiste zondag niet alleen de overwinning op met Ofichem’s Pluto, maar pakte ook nog de derde plaats met zijn paard Klaus. En daarmee verzamelde hij kostbare punten voor de Drenthe Cup, die als selectie dient voor het NIC Zuidlaren, eind deze maand.

Albert Zoer wist zich opvallend genoeg niet voor de barrage te plaatsen. En dat terwijl de ruiter uit Echten toch met drie paarden in de piste verscheen. ,,Allemaal jonge paarden. Die missen nog routine en dan heb je zo een fout”, aldus Zoer, die met alle drie paarden tegen een balkje opliep. Toch acht Zoer, vorig jaar winnaar van de Grote Prijs in Zuidlaren met Lowina, zich niet kansloos voor het NIC. ,,Ik heb de andere wedstrijden van de Drenthe Cup goed gereden, dus ik ga er van uit dat ik in de ZZ kan rijden in Zuidlaren.”

Weite Oldenziel bleek in bloedvorm. Hij plaatste zich met twee paarden voor de barrage. Eerst zette hij met Klaus een zeer scherpte tijd. Die werd daarna verbeterd door Paulien de Vries. Maar Oldenziel legde zich daar niet bij neer. Met zijn tweede troef Pluto ging hij in de barrage voluit en wist hij de tijd van De Vries met een paar honderdste te verbeteren. Met de eerste en derde plaats maakte de ruiter van LR Oostermoer goede sier.

Zelf gefokt

Oldenziel rijdt nu bijna een jaar in de ZZ met Pluto (Holland x Voltaire). ,,We hebben het paard zelf gefokt en mijn vriendin Daphne rijdt er dressuur mee. Als Pluto zo in vorm blijft, dan neem ik hem zeker mee naar Zuidlaren. Maar we hebben eerst Indoor Friesland in Leeuwarden nog. Eerst maar eens kijken hoe het daar gaat.”

Voor Weite Oldenziel zijn het hectische tijden. Hij is aan het afstuderen als apotheker en heeft daarnaast een part-time baan in een apotheek in Gieten. En per 1 januari gaat hij daar volledig aan het werk. ,,Maar ik denk niet dat dat ten koste zal gaan van de paarden”, zo verwacht hij. ,,Integendeel. Ik denk juist dat ik straks in de avonduren juist meer tijd zal hebben voor de training.”

Rianty Zwart toonde zich ook tevreden over haar prestaties. De amazone uit Oostwold eindigde in de ZZ als vijfde en als zesde, respectievelijk met Padona en Padinka. Zwart was zo tevreden over haar paarden, dat ze zich terug trok voor het tweede parcours, dat niet meetelde voor de Drenthe Cup. ,,Met Padinka ga ik naar Leeuwarden en met Padona naar Zuidlaren. Hopelijk weten ze deze vorm vast te houden.”