Elmar van Hoorn domineert op CH Ter Apel

Share
  • 10 mei 2015 19:06

door: redactie, 10 mei 2015 19:06

TER APEL | STEGEN.NET
Springruiter Elmar van Hoorn presteerde sterk tijdens het CH Ter Apel dat afgelopen weekend op het plaatselijke sportpark werd verreden. Van Hoorn won zowel de M- als de Z-klasse.

Het aantal deelnemers in de hogere klassen viel wat tegen, maar in de klasse Z kwam het toch nog tot een barrage met drie deelnemers. Elmar van Hoorn eiste daarin de zege op met Cupidon. De ruiter uit Sappemeer reed een foutloze barrage in 41.28. Daarmee hield Van Hoorn Weite Oldenziel met Cerenia M (0-42.37) op de tweede plaats. Karin Dijkstra werd met twee fouten derde met Corstijn.

Eerder op de dag domineerde Elmar van Hoorn ook al de klasse M. Met Diesel 10 PS was hij in de barrage de rapste en won hij. Met zijn andere paard Cupidon eindigde hij als derde. De tweede plaats was voor Weite Oldenziel.

Dressuur
De Z2-dressuur leverde een dubbele overwinning op voor Rachelle Buining. De amazone van de plaatselijke Kloosterruiters behaalde 212 en 216 punten. Petra Meulman werd in beide proeven tweede met Othello. In de M2 wonnen Eline Scheper (Balan) en Marjanka Lever (Con Jess).