Weite Oldenziel klasse apart op CH Parkstad Veendam

Share
  • 22 september 2013 19:16

door: Steven Stegen, 22 september 2013 19:16

VEENDAM | Stegen.net
Weite Oldenziel uit Gieten domineerde zondag tijdens de 14e editie van het CH Parkstad Veendam. De ruiter uit Gieten won beide Z-parcoursen en werd in de ZZ twee keer tweede. Ella Huizinga won het ZZ-klassiek met Vina (v. Concorde).

Weite Oldenziel werd met Ofichem's Amirda (v. Calvados) twee keer tweede in de ZZ. ©Steven Stegen

Weite Oldenziel werd met Ofichem’s Amirda (v. Calvados) twee keer tweede in de ZZ. ©Steven Stegen

Het was zondagmiddag weer goed vertoeven in het fraaie park Borgerswold, onder een stralende zon. Toch was de bodem op sommige plaatsen nog ietsje glad, vanwege de eerdere regenval. Parcoursbouwer Jan Oldejans had daar goed rekening mee gehouden, zodat er toch de nodige foutloze ritten genoteerd konden worden.

Ella Huizinga rijdt voorop in de ereronde na haar zege in de ZZ met Vina.

Ella Huizinga rijdt voorop in de ereronde na haar zege in de ZZ met Vina.

In de ZZ-klasse kwamen 15 combinaties aan de start en dat waren er minder dan de afgelopen jaren. Concurrentie van andere evenementen lijkt daarbij een rol te spelen. Van die 15 wisten er acht foutloos te blijven. Ella Huizinga was de tweede foutloze met Vina en reed in de barrage nogmaals foutloos. Haar ongecompliceerde rit in 41,60 bleek goed voor de oranje rozet.

Weite Oldenziel deed met de goed springende Ofichem’s Amirda een knappe poging om Huizinga te kloppen, maar hij kwam met een tijd van 42,52 toch te kort. De derde plaats in het ZZ-klassiek was voor Kristyna Mikulkova, rijdend voor Stal Schütte, met Balou Girl. In het jachtparcours in de naastgelegen ring werd Oldenziel opnieuw tweede, achter Luck Vos met Sanderino. Amanda Slagter eindigde met Vienna als derde. Deze drie prijswinnaars maakten allen een fout en kregen daardoor vier strafseconden.

In de twee Z-parcoursen was Weite Oldenziel niet te kloppen. Hij won met Ofichem’s Airda beide parcoursen met grote overmacht. De tweede plaatsen waren in deze klasse voor Sophie Arends (Benz) en Stephan Hut (Atoloma).